Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Vloertape voor magazijn

Met onze producten voor magazijnbelijning kunt u een opslagzone aftekenen, de locatie van pallets aanduiden, het voetgangerverkeer van het gemotoriseerd verkeer scheiden, een nooduitgang aangeven etc.
Seton biedt u een uitgebreid gamma producten die allemaal geschikt zijn voor gebruik in veeleisende, industriële omgevingen.

41 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ


Waarom is het belangrijk om uw magazijnbelijning te verzorgen?

Een goede magazijnbelijning biedt vooral voordeel op vlak van veiligheid enerzijds en organisatie anderzijds.

Door vloertape op de juiste plaatsen aan te brengen, kunt u het onderscheid tussen doorgangen voor voetgangers en voertuigen materialiseren. Zo is er minder kans op botsingen tussen personen en rijdende voertuigen zoals vorkheftrucks, transpalletten etc.
Idealiter gebruikt u deze vloermarkering in combinatie met de fysieke bescherming die Beschermbeugels voor voetgangers bieden.

Daarnaast is het ook belangrijk om aan te duiden op de grond waar bepaalde voorwerpen en goederen horen te staan. Dat kunnen bijvoorbeeld pallets zijn, ongebruikte vorkheftrucks, afvalcontainers of machines en al de rest van uw infrastructuur. Dat verhoogt niet alleen de organisatie in uw magazijn, het verhoogt ook de zichtbaarheid van het obstakel. Op die manier gebeuren er minder botsingen.

Wat is het voordeel van vloertape ten opzichte van verf bv.?

Dit zijn de 4 belangrijkste pluspunten van zelfklevende vloermarkering: het is snel en eenvoudig aan te brengen; u hebt geen verfborstels, sjablonen etc. nodig. Daarnaast hebben deze tapes geen droogtijd, dus u kunt de ruimte direct opnieuw gebruiken en dat zónder geurhinder. Bovendien zijn deze producten niet permanent. U kunt ze dus naar believen verplaatsen, vervangen en verwijderen!

Keuzehulp


Eén van de belangrijkste criteria bij de aankoop van magazijnbelijning is de kleur. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis, die we hieronder uitleggen. Zo kunt u altijd de juiste kleurcode hanteren in uw opslagplaatsen.
  • Rood: betekent verbod, bijvoorbeeld een zone waar toegang voor voertuigen verboden is.

  • Geel: signaleert een gevaar of een risico, zoals een obstakel, een laaghangend object, oneffenheden in de vloer etc.

  • Blauw: wijst op een gebod, denk maar aan de verplichting tot het dragen van Persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM .

  • Groen: wordt gebruikt voor noodsignalering en ehbo-materiaal, zoals de locatie van nooduitgangen.

  • Gearceerd: duidt zones aan die moeten vrijgelaten worden om de doorgang of de opening van deuren bv. niet te verhinderen.


U kunt deze vloermarkering ook gemakkelijk gebruiken om een redtag-zone te creëren. Lees hier meer over LEAN Red tags en toebehoren .