Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Lekbakken van plastic

Advies nodig? Advies nodig? Wat zijn de voordelen van plastic opvangbakken? Met een kunststof lekbak kunt u chemische producten, zuren en basen opslaan. Deze opvangbak kunststof is zuinig, duurzaam en bestand tegen roest.
Ontdek ook onze polyethyleen lekbak (PE opvang) uit het ecologische gamma: gerecycleerd plastic met respect voor het milieu en voor uw portemonnee.
Vind de opvangbak polyethyleen of kunststof lekbak die het best past bij de stoffen die u wilt opslaan en bescherm de bodem tegen lekkages van chemische producten.

31 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ – Kunststof lekbakken


Wat is de regelgeving omtrent polyethyleen lekbakken?

De wet vermeldt geen verplichting op het vlak van opvangmateriaal maar verplicht bedrijven wel om het risico op vervuiling door een incident te voorkomen. Naargelang het soort product is het belangrijk om de opvang aan te passen aan het volume en het gebruikte materiaal. Een kunststof lekbak is niet geschikt voor de opslag van vervuilende ontvlambare producten, oplosproducten of koolwaterstoffen.
Ontdek ons gamma lekbakken van metaal, dat geschikt is voor de opslag van ontvlambare producten.
Bijkomende informatie is beschikbaar in de FAQ in de categorie lekbakken.

Waarom een kunststof lekbak gebruiken?

De polyethyleen (PE) lekbak is sterk aanbevolen voor de opslag van agressieve chemische producten, zuren en basen. Dankzij de neutrale eigenschappen van de opvangbak zijn lekkages van chemische producten niet meer gevaarlijk. Bij de opvangbak kunststof treedt er immers geen chemische reactie op, in tegenstelling tot de lekbakken van metaal.

Kan ik een lekbak van gerecycleerd plastic vinden?

Milieubescherming en de bescherming van hulpbronnen zijn 2 thema’s die steeds belangrijker worden op de werkvloer. Seton stelt een volledig gamma opvangbakken van gerecycleerd plastic ter beschikking. Deze lekbakken van gerecycleerd plastic zijngoedkoper maar bieden evenveel weerstand voor een doeltreffende opvang, net zoals bij de polyethyleen lekbak.

Kan ik mijn polyethyleen lekbak buiten gebruiken?

Gevaarlijke producten worden het best niet buiten opgeslagen. Ze moeten beschermd worden met de nodige voorzorgsmaatregelen. Daarom is een opvangbak van kunststof niet ontworpen en gemaakt voor een gebruik buiten.

Kan ik een flexibele kunststof lekbak vinden?

De flexibele lekbakken zijn ook gemaakt van plastic. Deze kunststof opvangbak is vaak plooibaar en kan dus buiten gebruikt worden. U kunt deze opvangbak van kunststof bijvoorbeeld onder een voertuig plaatsen om te werken met bepaalde gevaarlijke producten. De flexibele en plooibare opvangbak van kunststof is eenvoudig op te bergen en biedt een groot opvangvolume. Bovendien kunt u hem snel opstellen.

Hoe mijn kunststof lekbak schoonmaken?

Kunststof lekbakken zijn gemaakt om gevaarlijke producten te bevatten. Het is dus belangrijk om bij lekkages deze producten te scheiden en zorgvuldig te behandelen. Zo vermijdt u zoveel mogelijk dat uw medewerkers in contact komen met het product. Seton heeft unieke absorptiemiddelen voor chemische producten ontwikkeld. Dankzij het kleurgebruik is het mogelijk om deze absorptiemiddelen meteen te herkennen zodat ze in één oogopslag een potentieel gevaar melden aan uw medewerkers.
Net zoals de lekbakken van metaal is ook de opvangbak van kunststof voorzien van een uitneembaar rooster waardoor u tot op de bodem goed kunt schoonmaken.

Kan ik een heftruck gebruiken om mijn lekbak te verplaatsen?

Onze kunststof lekbak staat op voeten en heeft ook een ruimte voor de tanden van een vorklift of van een heftruck. Zo kunt u de opvangbak van kunststof eenvoudig verplaatsen en uw opslagruimte goed organiseren.

Bijhorende producten

De verwerking van gevaarlijke producten moet gebeuren met de nodige voorzichtigheid. Het gebruik van perrsoonlijke beschermingsmiddelen – PBM is sterk aangeraden om ongevallen en blessures te vermijden bij de verwerking van dit soort producten.
Voor meer gedetailleerde uitleg over de compatibiliteit tussen onze absorbeermiddelen en de kunststof lekbakken, vindt u onze FAQ over industrieel absorptiemateriaal.