Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Uitrusting voor kades

Advies nodig? Advies nodig? Hoe een laad- en losomgeving beveiligen? Een laad- en loskade is een omgeving met veel potentiële gevaren, zowel voor personeel als voor de infrastructuur. Een ongeval tijdens het laden en lossen is vlug gebeurd: vallen, uitglijden, struikelen, geplet raken, botsen. Heel wat van dat onheil kunt u vermijden door uw laad- en loskade goed uit te rusten met stootblokken, wielblokken en oprijplaten.

36 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Veilig laden en lossen op uw laadkade


Laad- en loskades bestaan weleens uit hellende vlakken. Dat maakt het laden en lossen iets moeilijker, met het gevaar dat het vrachtvoertuig ongewenst in beweging komt. Om dat te vermijden, kunt u wielblokken voor het vastzetten van voertuigen gebruiken die de vrachtwagen of bestelwagen helemaal vastzet. Vooruit, achteruit, draaien ... het is aan laad- en loskades vaak een gemanoeuvreer van jewelste met de logge vrachtwagen of bestelwagen. Om uw infrastructuur te beschermen, maar evengoed ook de aanwezige personen, kunt u als buffer stootblokken aanbrengen. Die zijn voor de chauffeur meteen voelbaar, maar er is nog niet meteen schade aangericht als ze aangereden worden. Laden en lossen is op zich al een delicate taak, een hellend vlak maakt het er niet gemakkelijker op. Ook al zijn de laadkleppen van vrachtwagens tegenwoordig tot op de millimeter instelbaar in hoogte en hellingsgraad, dan nog kunnen steekwagens en magazijnwagens wel de nodige hulp gebruiken, zoals onze oprijplaten.

Waarom wielblokken, stootblokken en oprijplaten gebruiken ?


Wielblokken

Dat kan al met een wielblok met handgreep uit kunststof, of deze rubberen wielkeg voor auto's en vrachtwagens die extra aan de banden hecht. Voor de ultieme stevigheid is er deze wielkeg van gegalvaniseerd staal voor auto's en vrachtwagens of deze stalen wielkeg voor auto's en vrachtwagens, die u kunt verbinden met een ketting voor wielkeg voor auto's en vrachtwagens. Met een wielblok voor pallethefwagen kunt u ook de vorkhefwagen waarmee u laadt of lost immobiliseren. Om erop te wijzen dat de chauffeurs aan uw laad- en loskade een wielblok moeten gebruiken, kunt u een Wielblok kit met signaleringsbord voor laden en lossen installeren. Het bord 'wielblok verplicht' is ook apart verkrijgbaar. Ook trailers kunnen wel wat steun gebruiken bij het laden en lossen. Om te vermijden dat de trailer gaat rollen of omkantelt, kunt u een trailersteun 45 t of zelfs een tweedelige trailersteun 45 t inzetten.

Stootblokken

Met dit zwarte stootblok van rubber kunt u vlug voor de nodig afscherming zorgen. Deze stootrand voor grondbevestiging voor vrachtwagens en vorkheftrucks is een solide bescherming, zonder dat je voetgangers of voertuigen de doorgang verhindert. Deze rubberen stootblokken voor multifunctioneel gebruik kunt u zowel op een werkvoertuig aanbrengen als op uw infrastructuur. Op drukke laadperrons, waar zware voertuigen onvermijdelijk wel eens een botsing of aanrijding veroorzaken, kunt u met dit stootblok van staal voor laad- en loskade toch de grootste schokken opvangen dankzij de ingewerkte rubberen demper. Ook muurtjes en wanden kunt u beschermen met deze halvemaanvormige muurbescherming voor kade (elastomeer). Ook alle accessoires om deze stootblokken te installeren, vindt u bij Seton, zoals deze bevestigingsbouten stootrand voor vloer of deze metalen bevestigingsplaat voor stootrand van laad -en loskade.
Met wielkeggen, stootblokken en oprijplaten beschermt u uw infrastructuur op een laad- en loskade en zorgt u tegelijk voor de veiligheid van de aanwezige personen. Wist u dat u de hellende vlakken van uw kades ook nog op een andere, vrij eenvoudige manier veiliger kunt maken? Een gouden tip van Seton: gebruik antislipverf om valpartijen te vermijden.

Oprijplaten

Met een gemakkelijk te verplaatsen oprijplaat voor magazijnen wordt het laden en lossen flink vergemakkelijkt. Vlot plaatsbaar is ook deze beweegbare, aluminium oprijplaat voor lasten van 600 tot wel 4000 kg. Een telescopische oprijplaat maakt het mogelijk om de breedte af te stemmen op de wielen van het voertuig. Voor het echt zware werk tippen we deze rubberen oprijplaat speciaal voor zware ladingen. Omdat elke situatie op elk laadperron anders is, biedt Seton ook de mogelijkheid om een personaliseerbare oprijplaat met antislip laag voor grote ladingen te bestellen. De hoogte van de helling kan dan aangepast worden aan uw behoeften. Onze vaste oprijplaten kunt u gemakkelijk vastmaken met deze bevestigingen voor rubberen oprijplaat voor zware ladingen. Met een gestreepte antislipplaat voor markering van automatische deuren vermijdt u dat laadwagens voor een ingang of doorgang worden geplaatst. Ook voertuigen die moeten binnenrijden, remmen er automatisch door af.

Meer informatie over onze uitrusting voor kades? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.