Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Veiligheidshangsloten

Advies nodig? Advies nodig? De verschillende sleutelsystemen uitgelegd Hangsloten zijn nog steeds een erg efficiënte manier om uw waardevolle voorwerpen af te sluiten en te beschermen tegen diefstal. Onderaan de pagina leest u meer tips om het juiste model te kiezen in functie van de ruimte of het voorwerp dat u wilt beveiligen.

18 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ


Waarvoor worden veiligheidshangsloten gebruikt?

Een stevig hangslot is nog altijd de populairste manier om uw goederen en bezittingen veilig te stellen en te beschermen tegen diefstal. En dat is niet voor niets. Het is gemakkelijk te gebruiken en gecombineerd met een kettingen kunt alles wat u wenst afsluiten of op slot zetten.

Voor meer overzicht kunt u zelfs een kleurcode in gebruik nemen. Is dat niet voldoende kunt u de hangsloten altijd beschrijven met een van onze Permanente markers .

Keuzehulp


Sleutelslot of cijferslot?

Er bestaan hoofdzakelijk 2 vergrendelingsmethodes voor hangsloten: met sleutels op met een cijfercode. Beide hebben hun voor- en nadelen. U kiest het model vooral in functie van wat u nodig heeft of zoekt; er is geen absolute winnaar. Een hangslot met sleutel is gemakkelijk te openen; u steekt de sleutel in het slot, draait hem om en het hangslot klikt open. Zo'n slot wordt altijd geleverd met 2 of meer sleutels. Zo hebt u een reservesleutel en/of kunt de toegang delen met andere mensen door hen een sleutel te geven.

Aan de andere kant betekent dat ook dat u de sleutel moet gaan terugvragen als u die toegang wilt herroepen. Of u moet een ander slot installeren. Daarnaast moet u de sleutel altijd bij u houden. Als u of iemand de sleutel verliest, kunt u het slot niet meer openen. Iemand die sleutel vindt, kan dan met uw spullen gaan lopen.

Op dat vlak biedt een slot met cijfercode veel voordelen. Zo’n slot kan ingesteld worden met gelijk welke code. Bij een slot met 3 cijfers zijn dat 1000 mogelijkheden, voor een slot met 4 cijfers zijn er al 10.000 mogelijke combinaties. Ook gedeelde toegang is eenvoudig: u hoeft enkel de code te delen met de mensen die u toegang wilt geven. Wilt u dat recht herroepen, dan verandert u gewoon de code van het hangslot. Het nadeel is dan wel dat u de code telkens moet onthouden.

Cijfersloten worden typisch gebruikt om bagage, werkkasten, lockers in de sportclub ... te beveiligen.

Naast deze 2 modellen bestaan er ook een aantal speciale, zoals het discusslot, het kabelslot en het hangslot om te openen met een Interventiesleutels . Bekijk zeker eens hun productfiches om over hun pluspunten te leren.

Identieke of verschillende sleutels?

Als u kiest voor een hangslot met sleutel, kunt u nog kiezen of u identieke of verschillende sleutels wilt. Om te vermijden dat u met te veel verschillende sleutels rondloopt, kunt u verschillende hangsloten bestellen die met dezelfde sleutel kunnen geopend worden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn in een ruimte met veel werkplaatsen.

Materiaalkeuze

Hangsloten (met sleutel of met cijferslot) zijn beschikbaar in verschillende materialen die elk hun sterke punten hebben. De beugel van de meeste hangsloten zal staal zijn, voor het materiaal van de behuizing kunt u hoofdzakelijk kiezen tussen:
- Aluminium: een licht en handzaam materiaal
- Messing: een hard materiaal
- (Roestvrij) staal: voldoet aan hogere veiligheidseisen en is daarom geschikt om waardevolle zaken te beveiligen, zoals poorten, kasten, werkkisten, schakelkasten …

Binnen- of buitengebruik

Wanneer u een hangslot kiest, let u er ook best op voor welke omgeving het geschikt is. Sommige zijn bijvoorbeeld van roestvrij staal, waardoor ze ook geschikt zijn om buiten te gebruiken, aangezien ze bestand zijn tegen zware weersomstandigheden en soms zelfs zilte lucht en zeewater.
Let op, gebruik een hangslot voor binnen nooit buiten. Het zal kapotgaan en bovendien vervalt de garantie wanneer u een product gebruikt op een manier waarvoor het niet bestemd is.

Ter info: de sloten in deze categorie zijn niet TSA goedgekeurd.

Zoekt u hangsloten om uw machines te beveiligen als onderdeel van een vergrendelingsprocedure? Bekijk dan zeker onze Hangsloten voor lockout .