Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Zelfklevende antisliptape en antislipstroken

Advies nodig? Advies nodig? Kies de juiste antisliptape Een van de gemakkelijkste oplossingen die helpen om val- en slippartijen te verminderen, zijn antisliptape en antislipstroken. U kunt de lengte van de strook zelf aanpassen met een schaar en bovendien kan u deze producten op bijna elk oppervlak aanbrengen. Kies uit de verschillende soorten antisliptape: gekleurd, fotoluminescent, met tekst ... Onderaan de pagina leest u meer informatie over deze producten om u te helpen kiezen bij uw aankoop.

53 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ

Wat is antisliptape?

Antisliptape wordt vooral binnen gebruikt om het risico op vallen op gelijke hoogte te verminderen. Ze zijn geschikt voor alle soorten ondergronden: rond machines, op trappen, aan ingangen of ook op ladders.

Antislipproducten bestaan uit 4 delen:

Samenstelling van antisliptape
  1. De kleeflaag bestaat uit een organische lijm op basis van oplosmiddelen die uitstekend kleeft en niet loskomt.
  2. De tussenlaag is gemaakt van polyethyleen dat voor een uitstekende stevigheid zorgt.
  3. De hars is een polymeer die bestand is tegen verschillende omgevingsfactoren, zoals extreme temperaturen, wrijving van voertuigen etc.
  4. De antislipkorrel is van siliciumcarbide, een zeer hard materiaal.

In welke formaten bestaan deze antislipproducten?

Zwarte antisliptape SetonWalk

Antisliptape op rol

Dit formaat van antisliptape op rol is ontworpen voor grote lengtes. U kunt bij dit model kiezen tussen verschillende breedtes: van 25 tot wel 30 mm. Het voordeel van tape op een rol is dat u zelf de lengte kiest door gewoon af te knippen op de gewenste plaats. Zo kunt u heel snel een product op maat plaatsen.

Zwarte, voorgesneden antisliptape SetonWalk

Antisliptape in stroken

Voorgesneden antisliptape is ideaal om kleine oppervlakken veiliger te maken. Deze 2 verschillende formaten van zelfklevende antisliptape zijn beschikbaar in verschillende kleuren. U kunt kiezen tussen discreten kleuren of zelfs transparante tape zodat u uw ruimtes kunt beveiligen, zonder af te doen aan de esthetiek van uw interieur. Daarnaast bieden we u ook de klassiekere kleuren zoals zwart-geel gestreept of zelfs in andere felle kleuren, waarmee u de aandacht van uw werknemers en bezoekers vestigt op de gevarenzones. Zo beperkt u het risico tot vallen op gelijke hoogte.

Seton heeft producten voor alle omstandigheden en biedt daarom ook fotoluminescente antisliptape. Die nemen licht op tijdens de dag, waardoor ze in het donker zichtbaar zijn. Dat is extra handig bij een evacuatie of zoals wanneer er een stroompanne is.

Hoe breng ik antisliptape aan?

Schoonmaken van het oppervlak voor het aanbrengen van antisliptape

1. Maak het oppervlak schoon voor u de tape aanbrengt

Opmeten van het gewenste oppervlak

2. Bepaal de gewenste lengte

Knippen van de tape met behulp van raster

3. Knip de tape op maat met behulp van het raster aan de achterkant

Afronden van de hoeken van de strook

4. Rond de hoeken af met behulp van sjabloon*

Losmaken van de beschermlaag van de achterkant

5. Haal de beschermlaag van de achterkant

Plaatsing van de tape op de traptrede

6. Kleef de strook langs de rand van de trede

* Het is aangeraden om de hoekjes af te ronden voor een betere hechting; stof kruipt er immers minder gemakkelijk onder.

Hierbij enkele tips om te respecteren wanneer u de tape aanbrengt:

  • Breng antislipproducten niet aan bij een temperatuur lagen dan 10°C.
  • Bij twijfel kunt u een klein stukje tape aanbrengen op het oppervlak in kwestie om te testen of het goed kleeft, het juiste kleur is, etc.
  • Inspecteer uw ondergrond voor het aanbrengen van de tape. Vul eventuele barsten op.
  • Oppervlakken moeten ontvet worden en droog en proper zijn. Laat de oplosmiddelen van de ontvetter eerst verdampen voor u de tape aanbrengt.
  • Als u de tape wilt aanbrengen op een poreus oppervlak (zoals beton) of extreem gladde oppervlakken (tegels, metaal …), dan raden we u aan om een grondlaag te gebruiken. Daarmee verbetert u de hechting.
  • Voor vochtige omgevingen, kunt u de afdichtingspasta gebruiken aan de boorden van de aangebracht tape.

Kan ik de tape weer losmaken?

Het is zeker mogelijk om antisliptape weer los te krijgen. Daarvoor stelt Seton u een metalen schraper voor en reservemesjes.

Aankoopgids

SetonWalk, 3M, SetonPremium … Om u te helpen kiezen uit ons uitgebreid aanbod, leggen we hieronder de voornaamste eigenschappen uit van de antisliptapes die we verkopen.

Antisliptape SetonWalk

De SetonWalk-stroken zijn een antislipproducten met een zeer krachtige werking, dankzij de schurende deeltjes. Deze tape hecht zeer goed op verschillende soorten oppervlakken. Bovendien is hij bestand tegen een groot aantal chemische producten, vloeistoffen en ook extreme temperaturen, van -39° tot +66°C. Bestaat op rol, maar ook in voorgesneden versie.

Antisliptape SetonPremium

In tegenstelling tot de antislipproducten met siliciumkorrels (type schuurpapier), is de structuur van de SetonPremium-producten helemaal anders. Ze zijn namelijk volledig gemaakt van pvc en bevatten dus geen korrels. De voordelen daarvan zijn ontelbaar: ze zijn gemakkelijk schoon te maken, u kunt erover lopen met blote voeten … Daarnaast zijn ze ook bestand tegen schokken en kunnen ze buiten gebruikt worden.

Wist u trouwens dat u bij ons ook antisliptape kunt personaliseren met de tekst die u wenst? Zo kunt u gelijk waar een zeer gerichte boodschap overbrengen.

Complementaire producten

Bescherm ook uw trappen tegen uitglijden met onze trapneuzen of andere oppervlakken met antislipverf. Om u te helpen al die producten aan te brengen, hebben we speciaal een categorie gemaakt met alle bevestigingsaccessoires, zoals ontvetter, lijm of primers.

Bescherm uw werknemers niet alleen tegen vallen op gelijke hoogte, maar ook tegen vallen vanop een hoogte, door ze uit te rusten met harnassen en andere valbeveiligingsmiddelen.