Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Straatmeubilair

Advies nodig? Advies nodig? Waarom is straatmeubilair nodig? Straatmeubilair wordt vaak niet opgemerkt, maar toch speelt het een belangrijke rol in het straatbeeld. Het maakt een openbare ruimte mooier en het zorgt ook voor extra veiligheid. Zo zorgen plantenbakken voor een gekleurde tint in de stad en kan u met straatpalen voetgangerszones afbakenen. Seton biedt een volledig aanbod met functioneel en esthetisch straatmeubilair aan.

87 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Straatmeubilair


Waarom straatmeubilair plaatsen in openbare ruimtes?

Het is niet verplicht om straatmeubilair te plaatsen, maar het zorgt wel voor een mooier straatbeeld. De schoonheid van openbare ruimtes wordt deels bepaald door het straatmeubilair. Als u het slim inzet, kan straatmeubilair zeer handig zijn.

Waaruit bestaat straatmeubilair?

Straatmeubilair wordt ingezet om openbare ruimtes aangenamer en praktischer te maken. U kan straatbanken, straatpalen en plantenbakken op welgekozen plekken plaatsen, dit zal zeker worden geapprecieerd door buurtbewoners en voorbijgangers.

Als u plaatsneemt op een straatbank, kan u even uitrusten, iets eten of rustig van de omgeving genieten. Denk daarom na over waar u uw banken wil neerzetten en hoeveel u er wil plaatsen. Op drukke plaatsen, zoals de omgeving rond een school, kan u gekleurde banken met armleuningen plaatsen. In een park of een bos kan u houten banken voor buiten plaatsen. Die passen perfect in een groene omgeving.

Met onze straatpalen, afzetpalen en afscheidingshekken kan u een duidelijke scheiding maken tussen de rijbaan en het voetpad en zo de veiligheid van de voetgangers garanderen. Om voetgangerszones af te bakenen, raden we u onze Elegante straatpalen van staal met ronde kop en ons modulair afscheidingshek aan. De straatpalen en het hek passen in bijna alle stedelijke omgevingen en ze zijn meer dan enkel esthetisch. Zo kunnen mensen met een mobiele beperking zich verplaatsen met behulp van het afscheidingshek.

Straatvuilnisbakken zijn een belangrijk onderdeel van uw straatmeubilair. Door vuilnisbakken op strategische plekken te plaatsen, spoort u buurtbewoners en voorbijgangers aan tot netheid. In ons aanbod vindt u vuilnisbakken voor verschillende omgevingen. U kan onze houten vuilnisbakken in een groene omgeving plaatsen. Onze stevige ovalen straatvuilnisbak past dan weer perfect in stadscentra.

Welke functies heeft straatmeubilair?

Straatmeubilair wordt vaak niet opgemerkt door buurtbewoners en voorbijgangers, ondanks dat het in bijna alle openbare ruimtes aanwezig is. Straatbanken, -palen, -en vuilnisbakken hebben zowel een esthetisch als een praktisch doel.

Openbare ruimtes verfraaien
Uw openbare ruimtes voorzien van straatmeubilair geeft een kleurrijke tint aan het straatbeeld. Door meerdere plantenbakken te plaatsen, kan u op een gemakkelijke manier de stad opfleuren. Daarnaast kan u een blauw, groen of bordeaux afscheidingshek plaatsen.

Openbare ruimtes veiliger maken
Straatmeubilair zorgt voor mooiere openbare ruimtes, maar het zorgt ook voor meer veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan straatpalen en afscheidingshekken die voetgangerszones scheiden van de rijbaan. Verkeersdrempels doen autobestuurders trager rijden en met grondmarkering toont u de geldende regels duidelijk aan.

Voor extra comfort zorgen
Straatmeubilair is zo geïntegreerd in het landschap dat we bijna niet merken dat het er staat. Het meubilair biedt nochtans extra comfort. Zo kan u even uitrusten op een straatbank en uw afval in een vuilnisbak gooien. Rokers worden door buitenasbakken of rookpalen aangemoedigd om hun sigarettenpeuken niet op de grond te gooien.

Hoe zorgt u voor coherent straatmeubilair?

De visuele samenhang van het meubilair zit vooral in de kleuren. Het materiaal speelt ook een belangrijke rol. In ons aanbod vindt u producten met verschillende kleuren en designs, vervaardigd uit verschillende materialen. Aan u om te beslissen welke kleuren en materialen het best passen in uw openbare ruimte.