Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Verpakkingstape

Advies nodig? Advies nodig? Tips & tricks voor verpakkingstape Tape is een belangrijk onderdeel van het verpakkingsmateriaal in uw magazijn. Verpakkingstape zorgt er namelijk voor dat goederen veilig kunnen worden verpakt. Seton stelt u een aanbod voor met onbedrukte verpakkingstapes in verschillende kleuren, personaliseerbare verpakkingstapes en waarschuwingstapes met tekst en symbolen.

19 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Verpakkingstape


Waarvoor wordt verpakkingstape gebruikt?

Verpakkingstape wordt vooral gebruikt bij de opslag en verzending van goederen. Orderpickers en andere werknemers gebruiken tape om goederen veilig te verpakken en meerdere kartonnen dozen te bundelen.

Zorg ervoor dat uw werknemers de juiste veiligheidskledij dragen wanneer ze verpakkingsdozen behandelen. Zo kunnen verwondingen vermeden worden met de juiste Handbescherming .

Welke soorten verpakkingstape bestaan er?

In ons aanbod vindt u onbedrukte tape in verschillende kleuren en waarschuwingstape met een boodschap voor de personen die het pakket behandelen. Wij bieden ook meerdere CLP-tapes aan. De CLP-symbolen op deze tapes geven nuttige informatie over de inhoud van het pakket. Onze personaliseerbare tape kan u naar eigen wens aanpassen. U kiest zelf de kleur(en) en de tekst, en u kan de tape ook laten bedrukken met uw eigen logo.

Hoe verpakkingstape aanbrengen?

Onze tapes kunnen zowel met de hand als machinaal gebruikt worden. Als u de tape met de hand aanbrengt, kan u een handige dispenser gebruiken. Bij een machinale toepassing wordt verpakkingstape gebruikt in dozensluitmachines. In die machine worden geopende dozen aangevoerd via een transportband, waarna geheel automatisch de boven- en onderzijde met tape gesloten worden.

Temperatuur speelt een belangrijke rol bij het aanbrengen van verpakkingstape. De ideale aanbrengtemperatuur situeert zich tussen 15 en 22°C. Zorg ervoor dat uw verpakking zowel horizontaal als verticaal afgesloten is. Voor nog extra veiligheid kan u in beide richtingen een dubbele laag tape aanbrengen.

Waarom is het belangrijk verpakkingstape te gebruiken?

Verpakkingstape zorgt ervoor dat het pakket gesloten blijft. Als er een symbool of tekst op de tape staat, kan die nuttige informatie geven over de inhoud van het pakket. Dankzij die informatie komt het pakket in goede staat op zijn bestemming aan. U kan met de tape ook een kleurencode creëren om de opslag van de goederen in uw magazijn overzichtelijker te maken.

Door CLP-tape op uw verpakking te plakken, geeft u informatie over de aard van het verpakte product. CLP-symbolen wijzen namelijk op de aanwezigheid van gevaarlijke goederen. Door deze tape aan te brengen verhoogt u de waakzaamheid en de veiligheid van de werknemers die het pakket behandelen.
U kan extra uitleg geven over de aard en de inhoud van het pakket met verpakkingsetiketten en kantel- en schokindicatoren.

Welk materiaal kiest u voor uw tape?

Verpakkingstapes zijn voornamelijk gemaakt uit polypropyleen (PP) of PVC (polyvinylchloride). PP-tape is ideaal voor kleine tot middelgrote pakketten, PVC-tape is dankzij zijn sterke kleefkracht aangeraden voor grotere verpakkingen.

Omdat PP-tape niet rekbaar is, raden we u aan om de tape met een afroller te gebruiken. PVC-tape kan gemakkelijk met de hand afgescheurd worden. Als u niet weet uit welk materiaal de tape in uw magazijn gemaakt is, kan u de volgende simpele test doen. Rol de tape een stukje af en kleef het uiteinde aan een tafel. Houd de tape strak gespannen en prik erin met een puntig object, zoals een balpen of potlood. Verschijnt er een gaatje, dan is het PVC-tape. Scheurt de tape, dan heeft u PP-tape vast.

Aanvullende producten - Verpakkingstape


Naast verpakkingstape heeft u ook nog ander materiaal nodig voor de verpakking en verzending van uw goederen. Met verpakkingsetiketten geeft u duidelijke informatie over de inhoud van het pakket, waardoor het goed op zijn bestemming aankomt. Orderpickers kunnen breekmessen gebruiken om pakketten vlug te openen. Zorg ervoor dat u hen de nodige Handbescherming geeft.