Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Gevaar door extreme temperaturen

Advies nodig? Advies nodig? Hoe het gevaar op brandwonden signaleren? Een werkomgeving met extreme temperaturen brengt thermische risico's met zich mee. Bij risico op brand- of vrieswonden moet de veiligheid van uw personeel worden gegarandeerd. Dat doet u met een aangepaste signalisatie. Ontdek onze veiligheidssymbolen voor het signaleren van warme oppervlakken, het vrijkomen van stoom of voor lage temperaturen. Waarschuwingsborden en -pictogrammen voor extreme temperaturen zijn beschikbaar in de webshop en worden snel geleverd. Een specifieke boodschap of uitleg toevoegen? Bekijk dan zeker ook de personaliseerbare producten. Seton verzorgt uw signalisatie op maat in zijn werkplaatsen. Vraag uw gratis online offerte aan.

27 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Preventie van thermische risico's op de werkplek


Als werkgever bent u wettelijk verplicht om uw personeel te beschermen tegen uitzonderlijke temperaturen. Voor personen die in dergelijke temperaturen werken, moeten gepaste preventie- en beschermingsmaatregelen worden getroffen.

Waarom pictogrammen ter preventie van thermische risico’s aanbrengen?


  • Om de exacte aard van het risico te identificeren, zoals "Gevaar warm oppervlak” nabij een machineonderdeel dat warm wordt. Of bijvoorbeeld "Vriestemperaturen” aan de ingang van een koelcel.

  • Om ongevallen, brand- en vrieswonden op uw werkplek te voorkomen en te beperken.

  • Om uw personeel aan te zetten tot de juiste reflexen, zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en bijvoorbeeld hittebestendige handschoenen aan te trekken.

Lage en vriestemperaturen

In een omgeving met een zeer lage of vriestemperatuur, is het grootste gevaar het risico op onderkoeling en ernstige vrieswonden. Het waarschuwingssymbool met een sneeuwvlok is conform de ISO 7010-norm met betrekking tot veiligheidspictogrammen voor de werkplaats. Het is beschikbaar als bord of sticker, met of zonder extra tekst. Deze signalering waarschuwt uw werknemers efficiënt voor de thermische risico’s van vriestemperaturen.

Het gevaar van warme oppervlakken

Vermijd brandwonden op de werkvloer met waarschuwingspictogrammen voor warme oppervlakken. Ze zijn verkrijgbaar als bord of sticker, per stuk, als set of op een rol. Voor een nog betere communicatie kunt u ook de officiële waarschuwingstekst Gevaar: Warm oppervlak toevoegen. Onze waarschuwingspictogrammen voor thermische risico's zijn in lijn met de ISO 7010-norm en garanderen een boodschap die iedereen begrijpt.

Risico op brandwonden voor machines

Onze signalisatieplaatjes voor machines "Risico op brandwonden, niet aanraken” zijn tot slot bestemd voor de veiligheidssignalisatie van werkposten. Ze zijn gemaakt van aluminium dat zeer goed bestand is tegen extreme temperaturen (100 °C gedurende 40 min). Ze worden geplaatst vlakbij het te identificeren gevaar of de noodzakelijke beschermingsmaatregelen. Tegen het risico op brandwonden bieden wij ook stickers aan om op machinebehuizingen of bedieningspanelen aan te brengen.

Bent u op zoek naar signalering die tegen een stootje kan? Bekijk dan zeker de producten met ToughWash-behandeling. Zo is er bijvoorbeeld de ToughWash sticker die waarschuwt voor koude temperaturen. Hij is bestand tegen schoonmaakproducten en intensieve reiniging en dus ideaal voor de voedingssector.

Ontdek al onze borden voor persoonsbescherming, zoals de pictogrammen voor chemische en biologische, elektrische of atmosferische risico’s.

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag tot vrijdag, van 8.30 tot 18 uur of via e-mail.