Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Valbeveiliging

Elke dag sterft er in Europa een arbeider als gevolg van een val op hoogte. Valgevaar is aanwezig bij werkzaamheden op hoogte of in omstandigheden met hoogteverschillen. Om zulke ongevallen te vermijden stelt Seton u een breed gamma voor gewijd aan valbeveiliging, waaronder veiligheidsharnassen, valstoppen, karabijnhaken en kits, speciaal ontworpen om valgevaar te vermijden.

44 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

In Nederland is ongeveer 3% van de arbeidsongevallen te wijten aan vallen op hoogte. Op een bouwplaats is dit ongeveer een derde. Vaak worden er geen of onvoldoende maatregelen getroffen bij werken op hoogte of wordt het aanwezige materiaal verkeerd gebruikt. Om zulk valgevaar te voorkomen stelt Seton u een breed gamma voor gewijd aan valbeveiliging:

- valbeveiligingskit: de ideale oplossing waardoor u over één enkel geheel aan valbescherming beschikt om valgevaar te vermijden. Onze kits bestaan uit een veiligheidsharnas, een verbindingsstuk (vallijn, valstop, lijnklem, karabijnhaken, ...) en een ankerpunt.
- veiligheidsharnassen (of harnasgordels): zijn uitgerust met verschillende bevstigingspunten, riemen en verstelbare schouderbanden.
- vallijnen: beschikken over een schokdemper die de val opvangt en de impact vermindert. Via de karabijnhaken kan het valbeveiligingssysteem worden verbonden.
- valstoppen: verbindingselementen tussen het ankerpunt en het bevestigingspunt op het harnas. Deze oprolbare lijnen verhogen de veiligheid van de werker.

Bij een val is het noodzakelijk om alle betrokken uitrusting te vervangen, zelfs wanneer u geen duidelijke schade vaststelt! Hergebruik van beschadigd materiaal houdt een waar gevaar in voor de gebruiker.

Het wordt sterk aangeraden om valbeveiliging regelmatig aan een keuring te onderwerpen. Deze pbm moet in een perfecte staat zijn om veilig te kunnen gebruiken. Het aantal controles hangt af van de intensiteit van gebruik. Seton raadt u Antifraude keuringsstickers - Polyolefine aan. Polyolefine is een extreem stevig materiaal, waardoor het etiket in kleine stukjes verscheurt bij een poging tot verwijdering. Daarom worden ze ook antifraude stickers genoemd.

Herinner uw werknemers en bezoekers aan hun verplichtingen dankzij onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM .
Te veel voorzorgsmaatregelen bestaat niet. Indien u regelmatig op hoogte werkt, kies dan voor één van onze Veiligheidshelmen , conform de overeenkomstige norm.

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op het Arboportaal van de Nederlandse overheid.