Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Uitrusting voor rookruimtes buiten

Advies nodig? Advies nodig? Welke asbakken passen best bij uw bedrijf? Sinds 2008 geldt het rookverbod in alle publieke overdekte en gesloten ruimtes. In gebouwen van de horeca, bedrijfsgebouwen, sporthallen, enzovoort mag er niet meer gerookt worden binnen. Ook in openbare vervoersmiddelen, scholen en het ziekenhuis is roken verboden. Het rookverbod beïnvloedt de indeling van uw ruimte buiten, omdat de rokers het gebouw moeten verlaten om te roken of te dampen. Seton helpt u om de ruimte buiten uw bedrijf gebruiksvriendelijke te maken voor rokers. U vindt in deze categorie een selectie van buitenasbakken, rokersoverkappingen en signalisatie verboden te roken.

45 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Koopgids - uitrusting voor rookruimtes buiten


Deze categorie helpt u om uw terrein gebruiksvriendelijk in te richten voor rokers. De wet verplicht rokers om naar buiten te gaan. Bijgevolg moet er uitrusting voorzien worden buiten. Denk bijvoorbeeld aan: buitenasbakken of overdekte plaatsen voor rokers. Dankzij een Vlamdovende asbak, klein en discreet buiten zullen rokers hun sigaretten niet op de grond gooien en de plaats proper achterlaten.

Hoe duid je de rookzones en rookvrije zones aan?

Het is essentieel om een signalering verboden te roken / roken toegelaten te voorzien om bezoekers te informeren over de regels en wetgeving. Daarom biedt Seton een hele reeks met borden en stickers aan om buiten en binnen aan te brengen. In de gesloten en overdekte lokalen hangt u best een bord met ‘verboden te roken’. Als uw lokalen erg groot zijn, is het aan te raden om meerdere borden, stickers en affiches op strategische plaatsen te hangen. Leer meer over de vereiste signalering rond roken zodat u de normen respecteert. U kan voor de duidelijkheid ook Informatieborden en -stickers (blauw) "Roken toegestaan" plaatsen zodat er geen twijfel mogelijk is voor de rokers waar ze wel mogen roken.

Welke buitenasbak kiest u?

De buitenasbakken zijn noodzakelijk om te vermijden dat rokers hun sigaretten op de grond gooien. De buitenasbakken zorgen voor meer hygiëne op uw parking en voor lagere onderhoudskosten.

Asbakken voor bedrijven
U vindt het model dat het best past bij uw bedrijf in onze categorie: buitenasbakken en rookpalen. De meerderheid is vervaardigd in staal. Om de veiligheid te garanderen, kiest u best voor een vlamdovende asbak.

Asbak op paal
Als u liever een buitenasbak heeft op paal, kies dan het model dat best aangepast is aan uw omgeving. De asbak kan vastgezet worden in de grond. Er bestaan ook bakken die gevuld zijn met zand (zandasbakken) om de sigaretten uit te doven.

Asbak aan de muur
Als u liever geen gat maakt in de grond kan u kiezen voor een asbak aan de muur. De asbak kan erg makkelijk vastgemaakt worden aan de muur en kan makkelijk onderhouden en geleegd worden. Bovendien neemt de asbak weinig plaats in. Seton geeft u keuze uit meerdere modellen om aan uw behoeften te voldoen. Een ronde, platte, langwerpige asbak: aan u de keuze!

Combinatie afvalbak-asbak
Seton geeft u de mogelijkheid om twee functies in een toestel te kopen: de afvalbak-asbak is zowel een vuilnisbak als een asbak. Doordat de twee functies in een toestel samengebracht worden, kan u plaats besparen. U stimuleert ook het opruimen: zowel de sigaretten als het vuilnis kunnen in de Vlamdovende asbak/vuilnisbak gestopt worden.

Waarom een overdekte rookplaats voorzien?

Als de buitenasbak niet volstaat, kan u uw buitenuitrusting voor rokers verder uitbreiden met een rokersoverkapping. Het is comfortabel voor de rokers, zeker als het regent of hard waait. Ons gamma met rokersoverkappingen is aangepast aan de verschillende behoeftes U kan een simpel overdak boven de ingang van het bedrijf hangen of u kan kiezen voor een rokersoverkapping die volledig los staat van uw bedrijfsgebouw. Dit is ook wat afhankelijk van het aantal werknemers.
Als u erg veel werknemers heeft, raden we aan om voor de rokersoverkapping te gaan die los staat van het bedrijfsgebouw. De ruimte kan tussen 2.5 en 5 meter breed zijn en is perfect bestand tegen slechte weersomstandigheden. De overkapping is ook polyvalent: het kan de rokers onderdak geven, maar ook de fietsen kunnen daar gestald worden.

FAQ - uitrusting voor rookruimtes buiten


Wat is de capaciteit van buitenasbakken?

We stellen u een groot gamma voor met vuilnisbakken in diverse groottes. De industriële asbakken met zand kunnen tussen 150 en 200 sigaretten bewaren. De asbakken op palen hebben een capaciteit van 6800 sigaretten. Naargelang het aantal werknemers in uw bedrijf moet u een keuze maken tussen de verschillende asbakken.

Wat zegt de wet over elektronische sigaretten?

Elektronisch roken is verboden waar andere vormen van roken verboden zijn. Het is dus ook de bedoeling dat de rokers van e-sigaretten enkel buiten roken.

Ben ik als baas verplicht om mijn werknemers en bezoekers te informeren over rook- of dampverbod?

Ja, als iemand rookt op plaatsen waar een rookverbod geldt, hoort de baas daar iets over te zeggen. Iemand die het rookverbod meerdere malen negeert, riskeert een boete.

Als u nog meer informatie wenst, kan u op onze pagina signalering verboden te roken kijken.