Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Magazijninrichting

Advies nodig? Advies nodig? Hoe uw stellingen plaatsen, inrichten en beschermen? Wie zijn magazijn of opslagplaats keurig en ordentelijk indeelt, doet daar alleen maar voordeel mee. Bij het inventariseren wint u tijd omdat alles op zijn plaats ligt. U hoeft de voorraden per item alleen maar te tellen of af te vinken. U wint ook tijd bij leveringen omdat u in een een overzichtelijk georganiseerde opslagplaats nooit ergens naar op zoek moet en meteen alle producten terugvindt.
Als u uw rekken en opslagmiddelen bovendien goed beschermt, dan gaan die langer mee en is tevens de veiligheid van goederen en personeel gegarandeerd. Goederen die uitsteken in de gang kunt u duidelijk afschermen, zodat u botsingen met rijtuigen kunt vermijden.

43 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Magazijninrichting op zijn best met de juiste rekken en bakken


Om goederen, uitrusting en materiaal van verschillende groottes te kunnen opbergen, stelt Seton u een gamma van magazijnrekken en magazijnbakken voor. De magazijnrekken zijn er in alle maten, materialen en verschillende draagkracht. De meeste items in dit aanbod zijn moduleerbare rekken. Die hebben verstelbare legniveaus die voor extra flexibiliteit zorgen. Voor zware zaken is het beter om een rek te kiezen dat verstevigd is met een kruisschoor. U kunt ook beschermingsaccessoires toevoegen, zoals valveilige roosters, waar nodig. Op deze rekken kunt u verder schikken en ordenen met onze magazijnbakken of kartonnen dozen. Die hebben meestal een identificatievak. Dat kunt u invullen met een etiket, zelfklevende letters en cijfers voor magazijn of meteen beschrijven met een permanent marker. Wilt in zo'n bak nog verder indelen, kies dan voor een versie met tussenschotten. Die kunnen overigens apart nabesteld worden. De bakken hebben verschillende groottes, hoogtes en stevigheid: u vindt beslist uw gading in ons assortiment.

Welke magazijnsystemen kiezen om goederen te sorteren en stockeren?


Rekken voor magazijninrichting

Deze modulaire magazijnstelling met buislegborden in gegalvaniseerde afwerking is ideaal voor lichte lasten of voor de opslag van vette en olieachtige producten. Dit compacte rekkensysteem is niet alleen polyvalent en esthetisch, maar ook moduleerbaar. U bouwt eraan verder zoveel u maar wilt. Voor middelzware goederen biedt deze modulaire magazijnstelling met legborden van staal de nodige stevigheid. Deze legbordstelling heeft standaard vijf opslagniveau's, aanpasbaar volgens de indeling van uw opslagruimte. Eveneens in gegalvaniseerde afwerking. Een verstelbare kruisschoor en de metalen voorgeboorde voetplaatjes zorgen voor extra stevigheid. Een alternatief is deze modulaire magazijnstelling met buislegborden en spaanplaat. Voor de ultieme draagkracht tot slot hebben we deze modulaire magazijnstelling met buislegborden voor zware lasten. Deze legplanken bestaan uit een buisstructuur uit één stuk en kunnen tot 500 kg per niveau dragen.

Bakken voor magazijninrichting

Deze standaard magazijnbakken zijn ideaal om gereedschap, kleine wisselstukken, producten of staaltjes in op te bergen. Ze zijn ook bestand tegen oplosmiddelen, oliën en vetten. Vooraan is er een plaats om een identificatie-etiket aan te brengen. Verstevigd met een plastic profiel zijn dan weer deze erg stevige stapelbakken. Onze stapelbare eurobakken van polypropyleen hebben een afmeting volgens de euronorm en zijn geschikt voor europaletten. Goed om te weten: polypropyleen is een vrijwel onbreekbaar plastic dat 100 % recycleerbaar is. Wilt u in de bak zelf ook sorteren en ordenen? Kies dan voor deze magazijnbakken met vakken, verkrijgbaar met drie tot zeven tussenwanden. Deze schotten voor magazijnbakken met vakken moeten apart besteld worden. Komen er geen oliën of vette substanties aan te pas, dan kunt u ook perfect stockeren en sorteren met deze magazijnbakken van karton. Die zijn 100 % recycleerbaar en kunnen tot 30 kg dragen. Ze hebben een beschrijfbaar vlak vooraan de bak, zodat u kunt aanduiden welke goederen de kartonnen bak bevat.
Wist u dat de extreem schokabsorberende stijlbeschermers schokken kunnen opvangen tot 2,4 ton? Dat kunnen ze door de hoge dichtheid van het polyethyleen. Na een aanrijding of schok nemen ze overigens gewoon weer hun oorspronkelijke vorm aan. Aanbrengen is doodeenvoudig: ze hechten zich stevig aan de rekopstelling zonder dat extra bevestiging of bijkomende accessoires vereist zijn. Een kleine investering waar u lang genot van heeft: uw magazijninrichting is zo een veel langer leven beschoren.

Bescherming voor magazijnrekken

In een magazijn rijden heel wat voertuigen of karren langs de rekken, of wordt een vorkheftruck gebruikt om goederen van het rek te halen. De rekken kunnen dus maar beter tegen een stootje kunnen. Dat kan met een heel gamma aan beschermingsmiddelen voor rekken. Met dit rubberen profiel voor rekbescherming wordt een schok bij een aanrijding meteen geabsorbeerd voor minimale impact. De hoeken kunt u afschermen met een hoekbescherming voor grondbevestiging. Nog alternatieven voor de bescherming van de palen van een rek zijn dit afgeronde profiel voor rekbescherming of deze stalen bescherming voor palen van magazijnstellingen. Om een rek over de gehele lengte te beschermen tegen voorbijrijdende vorkheftrucks is dit systeem met dennenhouten plank voor stalen rekbescherming bijzonder doeltreffend. Extra lange palletten die net iets meer uitsteken in een magazijngang kunnen deze verwijderbare bescherming voor lange palletten goed gebruiken.

Meer informatie over onze rekken en bakken voor magazijninrichting? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.