Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Keuringsstickers

Advies nodig? Advies nodig? Meer info over keuringsstickers Er zijn tal van uitrustingen in een bedrijf die onderworpen zijn aan periodieke controles. Het beheer van deze inspecties is dus zeer belangrijk om zo de veiligheid van de werknemers te garanderen en de uitrustingen optimaal te gebruiken. Keuringsstickers zorgen ervoor dat u een planning kunt maken van de controles dankzij een visueel beheer van de inspecties.

1-92 van 98 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

 1. 1
 2. 2

FAQ - Keuringsstickers


Wat is een keuringssticker?

Met een keuringssticker, ook een onderhoudssticker of keuringsvignet genoemd, kunt u periodieke controles uitvoeren. Een inspectiedatum, vervaldatum of de datum waarop het materiaal getest is... u kunt al uw interventies traceren door de inspectiemaand te ponsen.

Hoe uw keuringsstickers kiezen?

Volg de 3 stappen hieronder om de juiste keuringssticker te kiezen:

De keuze van het materiaal naargelang het gebruik

Voor een efficiënt gebruik conform de wetgeving, is het belangrijk om de omgeving te definiëren waarin u het etiket zal gebruiken. Zo kiest u het juiste materiaal:
 • Ruwe omgevingen: Gelamineerd polyester is bestand tegen wrijving en detergenten. Dankzij de beschermfilm blijft het opschrift beschermd. Kan gebruikt worden voor de controle van ladders, opstapjes enz.

 • Vochtige omgevingen: Geplastificeerd weefsel laat niet los door occasioneel contact met water en olie. Bovendien past de sticker zich mooi aan het oppervlak aan waarop u het kleeft. Kan gebruikt worden voor de controle van nooddouches, oogspoelingen, koelinstallaties enz.

 • Antifraude: Polyolefine verhindert vervalsing tijdens een inspectie. Het is namelijk onmogelijk om de sticker met één beweging los te krijgen. Kan gebruikt worden voor elektrische installaties.

 • Multi oppervlakken: Dankzij de droge overdracht past de sticker zich aan elk oppervlak aan. Het extra dunne materiaal is bestand tegen olie, brandstoffen en niet-agressieve zuren. Kan gebruikt worden voor meetinstrumenten, persoonlijke beschermingsmiddelen zoals valbeveiliging enz.

 • Magazijn: Vinyl is een goedkoop materiaal dat kleeft aan ruwe oppervlakken. Eveneens bestand tegen zachte agressies. U kunt de sticker zelfs aanbrengen in negatieve temperaturen. Kan gebruikt worden voor de controle van brandblussers.

 • Droge omgevingen: Papier is een voordelige oplossing, bruikbaar op zowel vlakke als gebogen oppervlakken. Kan gebruikt worden voor brandalarmen.

 • Agressieve omgevingen: Acrylaat kleeft goed op moeilijke en ruwe oppervlakken. Bestand tegen chemische producten (solventen, basen en zuren). Kan gebruikt worden voor de controle van veiligheidskasten, lekbakken enz.

 • Voedingsindustrie: Polyethyleen is bestand tegen solventen, uv-stralen, krassen en extreme temperaturen. Kan gebruikt worden voor de controle van voedingsmiddelen.

Naargelang het materiaal, hebben keuringsstickers een diameter van 10 tot 50 mm.

De markering

Onze keuringsstickers zijn de combinatie van een jaartal en een specifieke kleur. Seton gebruikt 7 kleuren om zo de identificatie van uw uitrustingen te vergemakkelijken. De cyclus herhaalt zich dus om de 7 jaar.

Enkel of volledig jaartal
Precieze informatie, voor iedereen begrijpbaar.
De cijfers zijn heel goed leesbaar voor een eenvoudige en snelle controle.

Dubbel jaartal
Dankzij dit systeem kunt u twee jaar op rij de data van de periodieke controles ponsen. Zo hoeft u maar 1 sticker te gebruiken.

Standaardtekst
Net zoals de keuringsstickers met jaartal, kunt u periodieke controles uitvoeren met behulp van een keuringssticker met tekst. Deze identificeert het soort controle (volgende inspectie, vervaldatum enz.). U onderhoudt hiermee uw uitrusting en u verlengt de levensduur.
Bij dit type sticker, moet u tweemaal ponsen: bovenaan om de maand aan te duiden, onderaan om het jaartal aan te duiden.

Gepersonaliseerde tekst
Creëer een keuringssticker met een boodschap en kleurencode naar uw wens. U kunt eveneens veiligheid en het imago van uw bedrijf combineren dankzij de toevoeging van uw logo.

De verpakking

Er bestaan 4 soorten verpakkingen:
 • Keuringsstickers op rol: Gemakkelijk op te bergen en dus beschermd tegen agressies (blootstelling aan de lucht, wrijving...). Deze verpakking is handig voor veelvuldig gebruik.

 • Keuringsstickers in een boekje: Dankzij de QR-code op de voorkant van de kaft, kunt u met uw smartphone eenvoudig en snel de stickers herbestellen. Gemakkelijk op te bergen, bevat een honderdtal stickers en dus perfect voor regelmatig gebruik.

 • Keuringsstickers op vel of op kaart: Perfect wanneer u de stickers niet vaak nodig heeft.


Gepersonaliseerde keuringsstickers


Als u de gewenste stickers niet vindt tussen onze standaard modellen, kies dan voor keuringsstickers op maat. Voeg een boodschap toe voor de inspectie en het onderhoud van uw uitrustingen of voeg uw logo toe om het imago van uw bedrijf te versterken.

Complementaire producten - Keuringsstickers


U vindt bij Seton ook accessoires zoals een ponstang om de inspectiedatum te markeren of een schraper om uw stickers te verwijderen.
Ontdek eveneens ons gamma Controlestickers om het onderhoud te beheren en onze Hanglabels om uw producten te klasseren, te markeren, te identificeren en te dateren.