Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Werk- en veiligheidshandschoenen

Het Seton-gamma aan werkhandschoenen combineert comfort en handbescherming voor zeer uiteenlopende toepassingen. Bestand tegen olie, slijtage, scheurtjes, enz., lenen ze zich tot precisiewerk alsook tot de behandeling van zware goederen. Om de goede keuze te maken, dient u rekening te houden met uw werkomgeving en de risico's die eraan verbonden zijn.

20 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Ontworpen voor de behandeling van goederen, algemene onderhoudswerken, herstelling en onderhoud van machines, landbouw, auto-industrie, contact met vetten en oliën of werken in droge of vochtige milieu's: onze werkhandschoenen zijn geschikt voor talrijke omgevingen!

Om een goede keuze te maken is het belangrijk om te bepalen waarvoor de handschoenen zullen worden gebruikt:
- handschoenen van leer: soepel, aangenaam om te dragen en bestendig.
- handschoenen van nitril: uitstekende weerstand tegen oliën, vetten en brandstoffen en verzekeren een goede grip.
Voor zwaar werk verkiest u best handschoenen die bestand zijn tegen slijtage en scheurtjes.

Daarnaast moet uw keuze ook voldoen aan bepaalde behoeften en aan zekere normen.
In het kader van de Europese wetgeving moet het weerstandsniveau van veiligheidshandschoenen tegen de zogenaamde "mechanische" risico's (fysieke en mechanische agressies door aanvallen, snijwonden door snedes, doorboringen en scheurtjes) duidelijk worden aangegeven; het betreft de norm EN 388. Alle werkhandschoenen die u door Seton worden aangeboden, beantwoorden aan deze norm.

Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

De bescherming van uw handen op het werk wordt vaak verwaarloosd. Als werkgever is het uw plicht om te waken over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen door uw werknemers. Gebruik onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM zodat het dragen van veiligheidshandschoenen een gewoonte wordt. Denk tevens aan Opbergkoffers en -kasten , om uw investering te maximaliseren, uw handschoenen te bewaren en hun levensduur te verlengen.