Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Wielklemmen

Advies nodig? Advies nodig? Waarom een wielklem plaatsen? Wielklemmen worden gebruikt om foutparkeren te ontmoedigen en voertuigen extra te beveiligen. Door een wielklem te plaatsen voorkomt u diefstal omdat het onmogelijk is om weg te rijden met het voertuig en het wiel niet kan worden losgeschroefd. Seton biedt u meerdere wielklemmen aan voor auto’s, motoren, vrachtwagens en bestelwagens.

4 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Aankoopgids - Wielklemmen


Wat is de functie van een wielklem?

Wielklemmen hebben in het algemeen twee functies. Ze worden gebruikt om diefstal te voorkomen en (opnieuw) foutparkeren te ontmoedigen.

Als u een voertuig of aanhangwagen achterlaat op een parking, kan het mogelijk gestolen worden. Voor extra veiligheid kan u een wielklem aanbrengen. Hierdoor kan er niet met het voertuig worden weggereden en is het onmogelijk om het wiel los te schroeven. Een wielklem kan ook worden gebruikt om te vermijden dat een voertuig gaat rollen op een helling.

U kan wielklemmen ook gebruiken om een parkeerbeleid te implementeren op uw (bedrijfs)terreinen. Als een voertuig niet juist geparkeerd staat, kan u een wielklem laten plaatsen. De eigenaar van het voertuig moet sowieso contact met u opnemen om de wielklem te laten verwijderen. Dit geeft u de kans om de bestuurder te wijzen op de geldende regels en de aanwezigheid van een verkeersbord dat aangeeft dat het verboden is om op een bepaalde plek te parkeren. Als u een wielklem te drastisch vindt, kan u opteren voor onze stickers - verboden te parkeren.

Waar en door wie kan een wielklem gebruikt worden?

Een wielklem mag worden gebruikt langs de openbare weg en op publieke en private parkings. De volgende personen kunnen een wielklem plaatsen:

Politie
De politie plaatst vooral wielklemmen op foutgeparkeerde voertuigen die niet verzekerd zijn, op voertuigen zonder geldig keuringsbewijs en op voertuigen van bestuurders met achterstallige boetes.

Bedrijven
Op uw privaat domein bepaalt u zelf de regels rond foutparkeren. Let er wel op dat u uw parkeerbeleid vooraf kenbaar maakt aan de hand van de juiste signalering. Bevestig een wielklem aan de voertuigen en aanhangwagens die op uw private terreinen staan. Dit vermindert de kans op diefstal. Voor nog meer veiligheid raden we u aan om slagbomen en draaihekken te installeren op uw parkings.

Een wielklem aangepast aan uw voertuigen

Wielklemmen voor voertuigen
In ons aanbod vindt u wielklemmen voor auto’s, maar ook een universele wielklem voor caravans, motoren en bestelwagens. Al onze wielklemmen beschikken over een stevig slot en worden geleverd met twee sleutels. Een wielklem weghalen, is zeer gemakkelijk. U hoeft enkel het sleutelslot te openen en de klem van het wiel te halen.

Stalen slot voor aanhangwagens
Naast wielklemmen met slot, biedt Seton u ook een stalen slot voor aanhangwagens aan. De klem beschermt uw aanhangwagen tegen diefstal wanneer u geparkeerd staat, ongeacht of hij aan uw wagen bevestigd is of niet. We raden u aan om veiligheidshandschoenen aan te trekken als u een wielklem of stalen slot wil bevestigen.

Aanvullende producten - Wielklemmen


Wanneer u een voertuig achterlaat op uw bedrijfsterrein, bestaat er altijd een kans dat het gestolen wordt. Daarom raden we u aan om wielklemmen te bevestigen en uw bedrijfsterrein voldoende te beveiligen. Dit kan met slagbomen, hoogtebegrenzers en veiligheidsafsluitingen.
Om een voertuig te immobiliseren tijdens het laden en lossen kan u een wielklem, maar ook een wielblok gebruiken. Wij bieden ook producten aan die het laden en lossen van goederen vergemakkelijken. Stootblokken zorgen er bijvoorbeeld voor dat uw uitrusting en uw gebouwen worden beschermd tegen mogelijke botsingen tijdens manoeuvres van vrachtwagens. Dankzij oprijplaten kunnen zware ladingen gemakkelijk worden verplaatst.