Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Voedingsindustrie handschoenen

Het is belangrijk om de besmettingsrisico's door handen in de voedingsindustrie te benadrukken. Zoals voor u, zijn ook bij Seton hygiënishe normen van cruciaal belang. Daarom bieden wij u een breed gamma aan van veiligheidshandschoenen die speciaal werden ontwikkeld om aan de hoge eisen van de sector te voldoen.

3 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

In de voedingsindustrie, net zoals in de horeca, is een goede handhygiëne essentieel voor werknemers en bezoekers. De overdracht van bacteriën gebeurt voornamelijk via de handen en daarom wordt het dragen van handschoenen sterk aanbevolen. Deze beschermingsmiddelen zijn tevens onmisbaar voor het voorkomen van biologische risico's die gepaard gaan met de behandeling van voedingsmiddelen, waaraan de arbeiders worden blootgesteld.

Voor het verzekeren van hygiëne en veiligheid, stelt Seton u een breed gamma voor van veiligheidshandschoenen voor de voedingsindustrie, die zowel beantwoorden aan de huidige normen als aan de verwachtingen van de loontrekkers. Al onze handschoenen zijn bestemd voor een contact met voedingsmiddelen en kunnen worden herkend aan het overeenstemende pictogram (de beker en het vork), zoals vastegelegd door de Richtlijn 80/590/EEG van de Europese Commissie.

Deze soepele en flexibele handschoenen verzekeren een hoge beweeglijkheid voor de gebruikers terwijl ze hen tegelijktertijd doeltreffend beschermen tegen de kou, sneetjes, vloeistoffen en mechanische risico's.
- Handschoenen van nitril bieden een hoge bescherming tegen een groot aantal oplosmiddelen en chemische producten.
- Gebreide handschoenen beschermen op een doeltreffende wijze tegen snijgevaar, voornamelijk bij het uitbenen of in stukken snijden van vlees.
- Latex van natuurlijk rubber is een goed alternatief om allergische risico's te verminderen.

Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

Het dragen van handschoenen vormt een simpele en doeltreffende bescherming als en slechts als het wordt gecombineerd met een goede handhygiëne. Het wassen van de handen, een basisregel voor een goede hygiëne, moet een norm worden binnen uw bedrijfsmuren. Om u hiervan te verzekeren, raden wij u aan om Desinfecterende gels en zepen ter beschikking te stellen aan uw werknemers en bezoekers.