Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Borden brandbestrijdingsmiddelen

Advies nodig? Advies nodig? Hoe en waarom brandbestrijdingsmiddelen signaleren? Een signalering die brandblussers of brandslangen aangeeft, is onmisbaar bij brandpreventie. Met het gamma borden van Seton lokaliseert u moeiteloos de brandbestrijdingsmiddelen. De borden worden gemaakt in verschillende materialen zoals polypropyleen of aluminium waardoor ze heel bestendig en lang houdbaar zijn. Wenst u uw eigen specifieke veiligheidsboodschap te ontwerpen voor uw personeel of uw bezoekers? Wij creëren namelijk uw borden volledig op maat, met het pictogram en de tekst van uw keuze. Test onze gebruiksvriendelijke tool en kies uw ontwerp wanneer u een bestelling plaatst op de website. Ontdek de oplossingen voor bedrijven en vraag uw gratis advies!

1-92 van 106 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2

Borden brandbestrijdingsmiddelen: wat zegt de wetgeving?


Als zaakvoerder bent u verplicht om uw onderneming uit te rusten met brandbestrijdingsmiddelen om uw personeel te beschermen. De signalering met betrekking tot de lokalisatie en de identificatie van brandbestrijdingsmateriaal gebeurt door middel van borden en een conforme veiligheidskleur. De doelstellingen van de signaleringsborden:
  • Brandblussers en brandslangen helpen lokaliseren voor een vlotte evacuatie van hulpverleners.

  • De veiligheid van personen in gevaar verzekeren door heel vlug te kunnen handelen.

  • Maatregelen nemen voor brandpreventie.

Borden en stickers voor brandblusapparaten

Brandblussers zijn een van de eerste brandbestrijdingsmiddelen in geval van brand. Maak dus met een ondubbelzinnig pictogram duidelijk waar het zich bevindt. De borden en stickers ISO 7010 “Brandblusapparaat” zorgen ervoor dat u snel kan ingrijpen bij een beginnende brand. Ze zijn duidelijk en kunnen door iedereen begrepen worden door hun universele kleurcode en het conforme symbool. Voor een functioneler gebruik stellen wij aan bedrijven ook identificatieborden ter beschikking die het type brandblusser aangeven alsook de producten waarvoor het apparaat geschikt is.

Signalering brandslang

Om een brand te blussen, heeft u de eerste seconde een glas water nodig, de eerste minuut een emmer … en vanaf 10 minuten een ton met water. Moedig uw personeel en bezoekers aan de locatie van de brandslangen vanbuiten te leren. Met de brandslangen kan u een beginnende brand blussen nog voor aankomst van de brandweer. De brandveiligheidsborden en -stickers zijn verkrijgbaar in een soepele of harde versie en in verschillende afmetingen.

Pictogram voor het opslagpunt van brandbestrijdingsmiddelen

In geval van brand, telt elke minuut! Plaats dus borden die het opslagpunt van uw brandbestrijdingsmiddelen signaleren. Dit pictogram vinden de hulpdiensten snel waardoor er kostbare tijd gewonnen wordt. Ze zijn verkrijgbaar in vierkant formaat, alsook in een verticaal formaat met een verklarende tekst in A3, A4 of A5.
Ontdek alle brandbestrijdingsmiddelen van Seton: de brandblussers en brandslanghaspels, de blusdekens of de opslagbakken voor zand.

Heeft u een vraag? Contacteer onze specialisten telefonisch op het nummer 0800 58 082 of via e-mail.