Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Chirurgische mondkapjes

Advies nodig? Advies nodig? Hoe kies ik een mondkapje? Om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden is het essentieel om zich te beschermen door een mondkapje te dragen (een chirurgisch masker, stoffen masker, FFP2-masker ...). Deze mondneusmaskers filteren tot wel 98% van de deeltjes in de lucht en in speeksel.

Welk type mondkapje zoekt u?

8 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Alles wat u moet weten over mondkapjes als ademhalingsbescherming


Het coronavirus verspreidt zich zoals de gewone griep via besmette deeltjes die vrijkomen bij het niezen of hoesten en zich verder verspreiden. Daarom is het zo belangrijk om een mondkapje op te zetten, dat die deeltjes zal tegenhouden. Zo beschermt u de gezondheid van uzelf en de mensen rondom u. Er bestaan verschillende soorten mondmaskers, die we hieronder verder uitleggen om u te helpen uw keuze te maken.

Stoffen mondkapjes

Kapjes van stof zijn bestemd voor het grote publiek. Ze zijn over het algemeen gemaakt van polyester of katoen. Ze houden ongeveer 90% van de besmette deeltjes tegen. Deze maskers zijn bovendien wasbaar en dus bijgevolg herbruikbaar. U kunt deze kapjes dus verschillende keren gebruiken waardoor het een voordelige en bovendien ecologische keuze is.

Chirurgische mondkapjes

Proceduremaskers zijn in de eerste plaats ontworpen voor gebruik in ziekenhuizen, maar kunnen zeker ook door het grote publiek gebruikt worden. Het beschermingsniveau ligt dan ook hoger dan een stoffen masker. Chirurgische mondneusmaskers worden binnen de Europese standaard EN14683 opgedeeld in 3 types, met elk een verschillend beschermingsniveau:
  • Type 1: bacteriële filterefficiëntie van ≥95%

  • Type 2: bacteriële filterefficiëntie van ≥98%

  • Type 2R: bacteriële filterefficiëntie van ≥98% en spatweerstand ≥ 16,0 mm Hg

Chirurgische mondkapjes houden dus de bacteriën van de drager tegen om zo de mensen rondom te beschermen. Deze maskers blijven goed zitten, zijn zacht voor de huid en ademen goed. Dit zijn wegwerpkapjes die geschikt zijn voor éénmalig gebruik gedurende max. 4 uur, daarna dient u het kapje weg te gooien. Al onze modellen zijn CE-conform.

FFP2-mondkapjes

FFP2-maskers bieden de hoogste bescherming omdat ze ook beschermen tegen besmette deeltjes die in de lucht hangen. Daarnaast bieden ze een aerosolfiltratie van minstens 94%. Dat maakt dat ze het best geschikt zijn om te beschermen tegen het coronavirus.

Ontdek nog meer info over ademhalingsbescherming in het algemeen.

Aanvullende producten

- Communiceer over de te volgen maatregelen met onze Borden, stickers en vloermarkering coronavirus .
- Plaats overal Desinfecterende gels en zepen zodat uw werknemers en bezoekers hun handen altijd kunnen ontsmetten.
- Voorzie indien nodig nog meer persoonlijke beschermingsmiddelen dankzij onze Wegwerphandschoenen en Gelaatsschermen .
- Plaats beschermpanelen waar de veiligheidsafstand niet gerespecteerd kan worden.