Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Hoofdbescherming

Het nut van een veiligheidshelm werd reeds vaak bewezen bij fietsongevallen of op een werf. Het is duidelijk dat een bouwhelm uw leven kan redden! In 'minder' gevaarlijke omgevingen kunt u kiezen voor een stootpet. Bescherm uzelf in elke situatie.

32 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Volgens de Arbowet, Artikel 3 bent u als werkgever verplicht te zorgen "voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemers inzake alle met de arbeid verbonden aspecten [...]". Dit houdt onder meer in dat u de nodige hoofdbescherming ter beschikking moet stellen aan uw werknemers en bezoekers.

Een veiligheidshelm is niet de mooiste accessoire, maar wel onmisbaar indien u in de bouw werkt of op een plek waar vallende voorwerpen een mogelijk gevaar vormen. Een veiligheidshelm kan uw leven en dat van uw collega's redden! Al onze bouwhelmen zijn conform de norm EN 397 en gemarkeerd met "risicosterren" (uitsluitend voor JSP helmen), dat het beschermingsniveau aangeeft, gaande van 1 tot 5 sterren. De maat is verstelbaar via de draaiknop of het tandwielsysteem en de kleurkeuze is gevarieerd.

Voor milieu's met 'minder' gevaarlijke risico's zoals scherpe en hangende voorwerpen, biedt Seton u stootpetten aan. Ze zijn aan de binnenkant voorzien van een schelp, beantwoorden aan de norm EN 812 en zijn gemarkeerd met dezelfde 'risicosterren' als de veiligheidshelmen. Boevendien bevatten deze schokbestendige petten kleine ventilatiegaatjes, om uw hoofd te laten ademen. Bij Seton gaan bescherming en comfort namelijk hand in hand.

Om uw uitrusting te vervolledigen en uw gemak en veiligheid te verhogen bieden wij u ook talrijke toebehoren voor veiligheidshelmen aan, zoals hoofdlampen, kinbanden, bivakmutsen en visiers.

Gebruik ten slotte een bord uit ons gamma aan Borden en pictogrammen Gebod om aan te duiden dat het dragen van een veilighheidshelm of -pet verplicht is.

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op het Arboportaal van de Nederlandse overheid.