Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Antisliptrapplaten

Advies nodig? Advies nodig? Hoe installeer ik mijn antisliptrapplaat? In elke werkomgeving vormen trappen een risico. Bij slecht weer zijn buitentrappen nat en gladdig, waardoor u kan uitglijden en eventueel kunt vallen. Binnentrappen of kleine treden zijn dan weer niet altijd even zichtbaar. Door uw trappen te voorzien van antisliptrapplaten, verhoogt u niet alleen de zichtbaarheid maar ook de veiligheid in uw bedrijf. Zo kunnen uw werknemers zich zonder risico van het ene verdiep naar het andere verplaatsen.

7 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Hoe gebruik ik een antisliptrapplaat?


In elke werkomgeving zijn er gevaren waarop u moet letten. Het is aan de werkgever om deze gevaren aan te duiden en ongevallen te vermijden. Zo verklaart de norm 89/391/EEG dat: “In het kader van zijn verantwoordelijkheden treft de werkgever de nodige maatregelen voor de bescherming van de veiligheid en de gezondheid van de werknemers, met inbegrip van de maatregelen ter preventie van beroepsrisico's”.

Zorg voor een goede beveiliging op trappen om val- en slippartijen te vermijden. Antisliptrapplaten zijn de ideale oplossing als u uw trappen wil beveiligen.
Dankzij hun breed oppervlak bedekken ze een groot deel van de trede, inclusief de rand van de trede. Verkiest u liever een model dat enkel de rand van de trap beschermt? Dat kan! Ga dan voor Antisliptrapneuzen .

De antisliptrapplaten bieden ook een grotere beveiliging aan. We raden aan om deze te gebruiken in ruimtes of plaatsen met een slechte zichtbaarheid, in drukbezochte passages waar uw arbeiders vaak hun handen vol hebben of in plaatsen waar slipgevaar groot is (gladdige trappen, aanwezigheid van vloeistof …). Industrieën, openbare gebouwen, kantoren, trappen die buiten geplaatst zijn: de antisliptrapplaten zijn in elke sector aan te raden. In ons assortiment vindt u een ruime keuze zodat u een product kunt kiezen dat perfect voldoet aan uw wensen en behoeften. Daarnaast kunt u de antislipplaten op elk type trap installeren: stalen trappen, houten trappen, metalen trappen …

Hoe kies ik een antisliptrapplaat?

Hou rekening met volgende factoren bij het kiezen van een antisliptrapplaat.

Het materiaal

Ons gamma bestaat uit producten van verschillende materialen zodat u voor elke omgeving de juiste trapplaat vindt:
  • Rubber is een stevig en bestendig materiaal, ongeacht de weersomstandigheden. Onze rubberen antisliptrapplaat is geschikt voor vochtige zones en is bestand tegen verschillende schoonmaakproducten.

  • Roestvrij staal is ideaal voor een industriële omgeving. Deze producten, zoals de antisliptrapplaat van staal zijn bestand tegen olie, reinigingsmiddelen, zout, chemische producten … Dankzij hun stevigheid en lange levensduur zijn deze producten een van de meest betrouwbare antislipplaten op de markt.

  • Aluminium antisliptrapplaten zijn perfect voor drukbezochte zones. Daarnaast bieden ze een goede weerstand tegen slijtage en uv-stralen. U kunt zonder twijfel de aluminium antisliptrapplaat buiten gebruiken.

  • Tot slot is glasvezel een materiaal dat aangepast is aan alle gebruik. Aangezien deze producten weerstand bieden tegen chemische producten en ook corrosiewerend zijn, kunt u de antisliptrapplaat van glasvezel zelfs gebruiken in agressieve omgevingen.


Antislipkracht

We hebben onze eigen schaal ontwikkeld om de antislipkracht van onze producten te beschrijven, die van zwakke tot zeer sterke antislipkracht gaat. Kies uw product op basis van de gewenste antislipkracht.
Als het risico op uitglijden zeer hoog is, kiest u beter voor een antisliptrapplaat met extreme antislipkracht. Dit type is bestand tegen extreme omstandigheden (corrosie, chemische producten) en is ideaal voor industriële omgevingen. Daarnaast is het gemakkelijk in kleinere stukken te snijden om het product volledig aan te passen aan uw trap.

Kleur

Niet enkel de veiligheid en zichtbaarheid van de antisliptrapplaat zijn belangrijk, ook het esthetisch aspect speelt een rol. Wij raden een zwarte of grijze trapplaat aan als u een neutraal model verkiest dat binnen uw werkomgeving past.
Is zichtbaarheid voor u de belangrijkste eigenschap? Ga dan voor een gestreepte antisliptrapplaat. Dankzij de zwart-gele of rood-witte arcering zijn deze soort trapplaten altijd goed zichtbaar en tonen ze duidelijk het gevaar aan.
Voor drukbezochte zones raden wij u aan om de slipvaste trapplaten Public Yellow te gebruiken. Deze speciale kleur, met zwarte en gele deeltjes, is vuilafstotend waardoor het niet nodig is om de trapplaat te reinigen!

Zichtbaarheid

In verschillende omgevingen is het belangrijk dat de antisliptrapplaten goed zichtbaar zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval bij nooduitgangen. Ga in deze situaties voor een fotoluminescente versie die een verhoogde zichtbaarheid biedt. Dit type antisliptrapplaat slaat het licht op als het klaar is, en straalt dit licht opnieuw uit als het donker is. Zo zijn ze zelfs in het donker goed zichtbaar. Deze gestreepte antisliptrapplaat bestaat in een fluorescente en fotoluminescente versie die duidelijk de treden van de trap aantonen om valpartijen te vermijden. Let wel op: deze versie kan enkel binnen gebruikt worden.

Tips om de antisliptrapplaten correct te bevestigen

U kunt onze antisliptrapplaten vastschroeven of vastlijmen, wat een lange levensduur garandeert. Om de trapplaten buiten op uw trap te installeren, raden wij aan om ze vast te schroeven. Door slechte weersomstandigheden zou lijm na verloop van tijd kunnen loslaten, waardoor vastschroeven een betere optie is.

Als u ervoor kiest om de platen vast te lijmen, gaat u het best na of de ondergrond in goede staat en effen is, en geen spleten of barsten heeft. Gebruik onze vlakmakende betonreparatie om oneffenheden of schade te herstellen. U kunt ook ons lijmkit gebruiken dat speciaal voor de bevestiging van antislipproducten ontworpen is. De perfecte manier om de treden snel te herstellen, zonder een volledige traprenovatie te moeten uitvoeren.

Complementaire producten - antisliptrapplaten


Dankzij antisliptrapplaten daalt het risico om van de trap te vallen aanzienlijk. Wil u ook het slipgevaar op de begane grond verminderen? Bekijk dan onze categorie antislipproducten en accessoires. Breng antisliptape aan op een ondergrond die snel gladdig wordt. Waarschuw uw werknemers en bezoekers voor gladdige zones met de waarschuwingsborden en -stickers. Als het risico op uitglijden tijdelijk is (door een gelekt product, een gereinigde vloer ...) gebruikt u beter dit opvouwbaar A-bord of dit exclusief roterend signaleringsbord om slipgevaar aan te duiden.

Daarnaast bestaan er ook andere gevaren in uw werkomgeving. Zo is het in een magazijn bijvoorbeeld erg belangrijk dat de voetgangerszones gescheiden zijn van de verkeerszones. Ontdek ons gamma beschermbeugels voor voetgangers om werkongevallen te vermijden.
Vermijd ook ongevallen met scherpe hoeken door middel van onze stootranden. Deze vindt u op onze website in alle vormen en maten, zodat u elke hoek correct kunt beschermen.

Tot slot is het belangrijk om het gevaar duidelijk aan te tonen. Raadpleeg onze categorie borden en pictogrammen waarin u onze gevaarsborden, gebodsborden, verbodsborden terugvindt. Seton biedt u al het nodige aan om de veiligheid en zichtbaarheid in uw omgeving te verhogen.