Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Wegwerphandschoenen

Seton stelt u een gamma voor van wegwerphandschoenen met diverse eigenschappen om al uw behoeften te voldoen. Bestendig, soepel, met of zonder poeder, van latex of vinyl: ze bieden allemaal een uitstekende beweeglijkheid en de meeste onder hen zijn daarenboven voorzien van een opgerolde polsboord. Ideaal voor een gebruik in de medische sector of in laboratoria.

6 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wegwerphandschoenen moeten worden gebruikt voor de vooropgestelde taak en gedragen aan handen die vooraf werden gewassen en gedroogd. Ze moeten regelmatig worden vervangen om beschadiging en overdracht van bacteries te vermijden. Hou bij de keuze van de handschoenen rekening met hun gebruik.

- Gepoederde handschoenen: zeer praktisch, makkelijk uit te doen en beperken transpiratie. Ongepoederde handschoenen zijn te verkiezen in de medische sector omdat ze het risico op besmetting verkleinen.
- Latex verzekert een goede weerstand en soepelheid. Het draagt ook bij tot het comfort van de gebruiker en beperkt transpiratie. Allergie-gevoelige werknemers kiezen dan weer beter voor handschoenen van vinyl.

Medische handschoenen moeten worden beschouwd als een veiligheidsfactor voor zowel de verzorger als de patient. Zodra er een risico bestaat op contact met een andere vloeistof, is het van essentieel belang voor het medische personneel om wegwerpbare handschoenen te dragen.

Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

Het dragen van handschoenen sluit het regelmatig wassen van de handen niet uit, dat namelijk één van de beste voorzorgsmaatregelen blijft tegen de overdracht van infecties. Herinner uw werknemers aan deze basisregel door Desinfecterende gels en zepen tot hun beschikking te stellen.