Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Veiligheidsschoenen

Bij Seton is het niet nodig om te kiezen tussen kwaliteitsvolle of goedkope veiligheidsschoenen. Al onze modellen zijn voordelig en hoogwaardig, zowel voor heren als voor dames. Dankzij hun slipvaste zool geniet u bovendien van een goede grip op een gladde vloer. Sta stevig in uw schoenen met Seton!

28 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Veiligheidsschoenen zijn onmisbaar in elke omgeving waar er een risico op een voetblessure bestaat. Werkgever of werknemer, ze moeten elk hun verantwoordelijkheid nemen want een gebroken voet is lastig voor beide partijen.Als werknemer wordt het dragen van veiligheidsschoenen op de werkvloer sterk aangeraden, want een ongeluk is namelijk snel gebeurd... Als werknemer draagt u verantwoordelijkheid voor uw werknemers en dient u zowel veiligheidsschoenen ter beschikking te stellen als te waken over het gebruik ervan.

Wees ervan bewust dat goede veiligheidsschoenen moeten beantwoorden aan de bepaalde normen vastgelegd in de Europese richtlijnen. Zo zijn al onze werkschoenen S1, S2 en S3 conform de norm EN ISO 20345:2011 (CE EN-345). Die bepaalt onder meer dat de neus bestand moet zijn tegen een impact 200 Joule, wat overeenstemt met de val van een voorwerp van 20 kg over vanop 1 meter hoogte. De keuze van het type werkschoen of werklaars hangt voornamelijk af van het soort werk en de gevaren die ermee gepaard gaan. Om meer te leren over de veschillende modellen en u te helpen in uw keuze, kunt u onze themapagina raadplegen over veiligheidsschoenen.

Voor extra bescherming op een gladde, olieachtige of vette vloer zijn er onze accessoires voor veiligheidsschoenen, waaronder slipvaste zolen, antislipnoppen, enz.
Deze producten helpen om een valpartij te voorkomen, maar voor een optimale veiligheid raden wij u aan om ook uw werkplek slipvrij te maken aan aan de hand van onze Antislipproducten en accessoires .
Bekijk in dit opzicht zeker ook ons gamma Ergonomische werkvloermatten , vaak voorzien van een antislip bekleding, niet enkel om uitglijden te vermijden maar ook om beter de schokken te absorberen tijdens het wandelen.

Indien het dragen van veiligheidsschoenen verplicht is, geef dit dan duidelijk aan. Ontdek hiervoor ons gamma aan Gebodsborden en -pictogrammen PBM .

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op het Arboportaal van de Nederlandse overheid.