Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Stellingen voor gevaarlijke producten

Advies nodig? Advies nodig? Hoe gevaarlijke producten veilig opslaan? Dankzij een rek voor gevaarlijke stoffen kunt u vervuilende vloeistoffen opslaan op een veilige manier en conform de geldende wetgeving. Een dergelijk rek opvangbak spaart ook ruimte uit omdat die eerder voor kleinere recipiënten gebruikt wordt. Het rek voor gevaarlijke stoffen is een noodzakelijk hulpmiddel wanneer u recipiënten en vaten heeft met gevaarlijke chemische producten of vloeistoffen die vervuilend of ontvlambaar zijn. Pas uw opslag aan volgens de aard van het product en verminder het risico op grondvervuiling.

7 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Rekken voor gevaarlijke stoffen


Wat is een rek voor gevaarlijke stoffen?

Onze rekken voor gevaarlijke stoffen werden speciaal ontwikkeld voor de opslag van kleine recipiënten en vaten die de grond zouden kunnen vervuilen. Slaat u chemische, vervuilende of ontvlambare vloeistoffen op, dan bent u verplicht om deze op een lekbak te zetten.
Dit type opslagrek werd speciaal ontwikkeld om plaats uit te sparen in uw bedrijf of in uw laboratorium. Soms zijn vaten zodanig klein dat het niet handig is om een grote lekbak of opvangbak te voorzien. Met een rek voor gevaarlijke stoffen kunt u handelen conform de wetgeving: bij een lek van een opgeslagen vloeistof gaat dit rek de vloeistof opvangen in de opvangbak en zo een vervuilend incident vermijden.

Hoe het rek opvangbak kiezen?

U kiest uw rek voor gevaarlijke stoffen op dezelfde manier als de vaten en de IBC-vaten:
  • Indien u chemische producten, zuren of basen verwerkt, dan moet u een opvangbak uit polyethyleen gebruiken. Dankzij de neutrale chemische eigenschappen van dit materiaal is er geen gevaar tijdens lekkages in de lekbak.

  • Indien u oplosmiddelen, ontvlambare producten, oliën of koolwaterstoffen opslaat, denk er dan aan om onze stalen rekken te gebruiken. Dit rek voor gevaarlijke stoffen is beter bestand tegen vlammen en tegen oplosmiddelen. Een metalen rek kan bovendien ook buiten gebruikt worden.

U vindt meer informatie over de keuze van de te gebruiken opvangbak rechtstreeks in de FAQ van onze lekbakken.

Waarom dit type rek voor gevaarlijke stoffen gebruiken?

In uw bedrijf moet u gevaarlijke producten en vloeistoffen op een veilige manier opslaan zodat u vervuiling vermijdt. Gebruik bijvoorbeeld industriële rekken om vloeistoffen op te slaan die schadelijk zijn voor mens en milieu. Het is dus belangrijk dat u aangepaste uitrusting gebruikt.
Dankzij ons rek voor gevaarlijke stoffen dat uitgerust is met lekbakken, slaat u uw giftige producten veilig op en vermijdt u de verspreiding van gevaarlijke of vervuilende bestanddelen.
De lekbakken van deze rekken vangen namelijk de vloeistoffen op die anders uit hun houder zouden ontsnappen.
Seton stelt verschillende types rekken voor gevaarlijke stoffen voor, naargelang uw behoeftes:
  • Rek voor lichte opslag: voor de opslag van lichte ladingen van vervuilende en niet-bijtende producten.

  • Rek voor halfzware opslag: geschikt voor de opslag van niet-bijtende vervuilende producten en voor de stockage van vaten en bidons op 2 of 3 schappen.

Hoe een rek voor gevaarlijke stoffen schoonmaken?

Bij een incident of een lekkage met gevaarlijke vloeistoffen of bestanddelen kunt u rekenen op ons gamma industrieel absorptiemateriaal. Die kunnen trouwens ook preventief gebruikt worden.
Er worden verschillende gamma’s voorgesteld in functie van het type vloeistof dat u moet absorberen. Zo zijn er de universele absorptiemiddelen voor wanneer u vloeistoffen moet opruimen die niet gevaarlijk zijn. Wanneer u het rek gebruikt voor oliën of chemische producten, doe dan een beroep op onze speciale absorptiemiddelen:

Voor de opslag van vaten raadt Seton aan om de lekbakken te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn om lekken en grondvervuiling te vermijden.
Wilt u niet-vervuilende producten opslaan? Dan stelt Seton het gamma Magazijn en Voorraadbeheer voor. Daarmee garandeert u een vlotte opslag van goederen, producten of werkmateriaal.