Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Parking fietsen en motors

Advies nodig? Advies nodig? Hoe bescherming voorzien voor fietsen en motors? We zijn steeds minder vergroeid met onze auto en nemen voor het woon-werkverkeer steeds vaker de fiets of de motor. Bij pendelaars is de step ook in trek, want die kan gemakkelijk mee op het openbaar vervoer, zoals de trein of de bus. Ook plooifietsen zijn daarbij populair. Hoe dan ook: het aandeel wielerrijtuigen vermeerdert tegenover de auto. Daarom is het voor een bedrijf steeds belangrijker om voldoende ruimte te voorzien voor al deze tweewielers. Bij voorkeur met overdekte of overkapte stallingen, en met voldoende fietsenrekken of beugels om de fietsen, motoren en steps ordentelijk te schikken.

38 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Een parkeerplaats aangepast voor elke soort fiets, step of motor


Wie met de wagen komt, kan die keurig op het parkeerterrein parkeren, in een afgelijnd parkeervak. Met een rijwiel zijn er meer opties: het wordt tegen de muur geplaatst, tegen een hok, tegen een paal. Als iedereen die met de fiets, step of motor aankomt op het werk zomaar vrijelijk wildparkeert, dan oogt het bedrijfsterrein en de omgeving binnen de kortste keren totaal onoverzichtelijk. Zeker als u nog externe bezoekers hebt, vermijdt u die chaos beter. Een strak ingedeelde parkeergelegenheid, met duidelijk afgebakende zones om fietsen, steps en motoren te stallen, laat een betere indruk na. Met een overdekte stalling beschermt u ook het rijwiel van uw medewerkers tegen regen en wind. De fiets, step of motor klopt er immers lange uren, en blijft zo beter beschermd. Als u kiest voor een gesloten fietsoverkapping met mechanisch codeslot, biedt u ook nog bescherming tegen diefstal.

Installeer ik mijn fietsenrek op de grond of aan de muur?


Dat is vooral een kwestie van beschikbare ruimte. Met een fietsophangsysteem met fietshaken stalt u de fiets in de hoogte en verliest u minder grondoppervlak. Nadeel is dat u wel even moet heffen om uw fiets aan de haak te krijgen. Dat is niet zo bij fietsenrekken op de grond, maar die nemen dan wel meer ruimte. We leveren onze rekken met alle nodige schroeven, pluggen en ankerbouten voor een solide bevestiging.

Overkappingen voor fietsen en motoren

Met een modulaire fietsen- en motorstalling met houten zijwanden behoudt u een natuurlijke touch op uw parkeerterrein. Bedrijven met een ecologische uitstraling of met veel groen in de omgeving kunnen hier bewust voor kiezen. Gemakkelijk uit te breiden, en uiterst weerbestendig. Sla twee vliegen in een klap en combineer de overdekte fietsenstalling met een rokersoverkapping. Zoals dit model van 4 meter lang met een halfronde overkapping of dit model van 4 meter lang met gebold dak, in 'bushokjesstijl'. Moet uw overkapping meer rookruimte zijn dan fietsenstalling, dan kunt u een kijkje nemen in ons aanbod uitrusting voor rookruimtes.

Fietsenrekken voor alle soorten fietsen

Werknemers komen tegenwoordig naar het werk met 1001 soorten fietsen. De ene pakt het sportief aan en komt de mountainbike, nog iemand anders komt met de racefiets, de pendelaar komt de plooifiets. Dan is er ook nog de gewone fiets, uiteraard. Maar dan ook weer voor dames en heren. Al die fietsen hebben andere banddiktes, groottes, vormen, en vergen soms een andere manier van stallen. Met een fietsenrek op 2 niveaus voor mountainbikes kunt u anticiperen op die verschillen in banddiktes. U kunt dan geschrankt een gewone fiets of een mountainbike posteren.Ook spiraalvormige fietsrekken bieden veel ruimte voor verschillende banddiktes. In dit spiraalvormige fietsrekmodel kunt u tot 14 fietsen kwijt.

Borden en vloermarkeringen voor fietsparkeerplaatsen

Behalve met fietsenrekken of fietsoverkappingen kunt de toevloed aan rijwielen ook in goede banen proberen te leiden met vloermarkeringen met het symbool van een fietser erop. Onze thermoplastische versie is gemakkelijk aan te brengen door een persoon met een soldeerlamp of gasbrander. Zijn er dan weer zones waar het verboden is om fietsen te stallen, dan duidt u die aan met onze aluminium borden verboden fietsen te plaatsen. Zo vermijdt u wildparkeren, of beschermt u uw gevels of hokjes tegen schade omdat er al te veel fietsen tegen geplaatst worden. Wilt u aanduiden waar er nu precies gefietst moet worden, of wilt u het fietspad duidelijk aanduiden ten opzichte van de rijweg voor auto's, dan plaatst u een bord verplicht fietspad, ons allen ook bekend van op de openbare weg.

Meer informatie over onze mogelijkheden om fietsen en motors te parkeren? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.