Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Antislipplaten

Advies nodig? Advies nodig? Welke antisliptrapplaat past in uw werkomgeving? In bepaalde werkomgevingen kan de vloer glad worden voor voetgangers in drukbezochte zones. Hierdoor bestaat het risico dat u of een van uw werknemers uitglijdt en op de begane grond valt. Om moeilijke of gladde ondergronden te beveiligen, verkiezen wij antislipplaten boven antisliptape of antislipstroken omdat deze duurzamer zijn.

10 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Antislipplaten om gladde oppervlakken te beveiligen


Wat zegt de wet?

Als werkgever bent u verplicht om ervoor te zorgen dat uw werknemers in veilige werkomstandigheden kunnen werken, en moet u dus voorkomen dat ze uitglijden of vallen. Zo bepaalt de norm 89/654/EEG dat “werkplekken in de open lucht moeten, voor zover mogelijk, zodanig zijn ingericht dat de betrokken werknemers niet kunnen uitglijden of vallen”. Een val kan ernstige gevolgen hebben: letsels, breuken, … en kunnen zelfs tot een arbeidsonderbreking leiden.
Dankzij onze antislipplaten kunt u deze incidenten vermijden en gladde oppervlakken beveiligen.

Antislipplaten: 3 grote voordelen

Onze antislipplaten zijn de geknipte oplossing voor verschillende situaties en ondergronden. Hieronder sommen we 3 punten op die aantonen waarom antislipplaten een meerwaarde zijn:
  • Ze zijn gemakkelijk te installeren. In ons assortiment vindt u antislipplaten die u kunt vastschroeven of vastlijmen, maar ook zelfklevende antislipplaten. We bieden antislipplaten voor elke ondergrond aan (hout, beton, etc.) die u zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

  • Onze antislipplaten zijn sterk en duurzaam en passen zich aan elke omgeving aan. Ze genieten van een lange levensduur, zelfs als er geregeld zwaar geladen verkeer passeert.

  • De antislipplaten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor u gemakkelijk de juiste kleur voor uw werkomgeving kiest.


Aankoopgids - Hoe kiest u de perfecte antislipplaat voor uw werkomgeving?


Hou rekening met 2 aspecten bij het kiezen van de geschikte antislipplaat: de bekleding en het materiaal.

De bekleding

De antislipkracht van een antislipplaat hangt af van ruwheid van de bekleding. Hoe ruwer het oppervlak, hoe hoger de antislipkracht. Een ruwe antislipplaat bestaat uit grove, niet-schurende korrels en wordt vooral gebruikt in gevaarlijke omgevingen waar het slipgevaar hoog is. Daarnaast garandeert hun hoge weerstand de lange levensduur van de antislipplaat.
In ruimtes waar het slipgevaar minder hoog is, raden we aan om voor een materiaal te kiezen met een kleine korrelgrootte. Hun bekleding beperkt het slipgevaar, maar het blijft zacht om aan te raken en het is dus geschikt om er blootsvoets over te lopen. Bij deze antislipplaten blijven de vezels van een dweil of bezem ook niet kleven, waardoor ze dus perfect geschikt zijn voor zones die vaak schoongemaakt worden.

Het materiaal

Bij Seton vindt u een ruim aanbod aan verschillende materialen. We sommen ze hieronder even op, van het minst duurzame tot het meest duurzame materiaal.

Combinatie van metaal

De antislipplaten van aluminium zijn licht en flexibel. U kunt ze bijvoorbeeld plaatsen op licht oneffen oppervlakken, maar ook op houten loopplanken en binnen- en buitentrappen.
Een Antislipplaat van roestvrij staal is bekleed met een laag elastische kunsthars, gemengd met grove korrels. De hars houdt de korrels vast en dient als bindmiddel. Deze antislipplaten zijn duurzaam en bovendien goedkoper dan een antislipplaat gemaakt van metaal of glasvezel. Net zoals de aluminium antislipplaten kunnen deze ook gebruikt worden op houten loopplanken en binnen- en buitentrappen.

100% metaal

Een Antislipplaat van gegalvaniseerd of roestvrij staal is erg bestand tegen slijtage en warme temperaturen. Ze zijn ideaal voor schuine oppervlakken met aanwezigheid van water of olie (loopbruggen, platformen, trappen in industriële sectoren zoals de auto-, olie-, chemische en landbouwindustrie) en kunnen binnen en buiten gebruikt worden.

Glasvezels

Antislipplaten van glasvezel met hars als bindmiddel zijn tot 40% lichter dan metalen antislipplaten. Daarnaast is glasvezel roestvrij en zeer bestand tegen chemische producten, de zon en extreme weersomstandigheden. Het is gemakkelijk te snijden in de lengte en te doorboren, waardoor het perfect geschikt is voor toegangshellingen, fabrieken, industriële vloeren, etc.

Antislipkracht

Wat betreft de antislipkracht hebben we onze eigen lijst opgesteld om de antislipkracht van onze producten te meten. Zo kunnen we onze antislipplaten in 4 categorieën indelen:
  • Lage antislipkracht: voor zones waar er weinig kans is op slipgevaar

  • Gemiddelde antislipkracht: voor zones waar er enige kans is op slipgevaar

  • Hoge antislipkracht: voor zones waar er veel kans is op slipgevaar

  • Extreme antislipkracht: voor zones waar er een zeer grote kans is op slipgevaar (vochtige/vettige ondergronden)


Aanvullende producten - Antislipplaten


U kunt de antislipplaat op een ondergrond kleven, op voorwaarde dat het toepassingsgebied vlak en in goede staat is. Gebruik onze vlakmakende betonreparatie om gaten of onregelmatigheden in uw vloer te herstellen. We raden aan om buiten, in vochtige of andere zones met grote temperatuurverschillen de antislipplaat vast te schroeven, aangezien de plaat in deze omstandigheden met tijd loslaat als ze vastgekleefd werd.

Voor drukbezochte zones kan een antislipmat van pas komen. Deze mat verbetert de bloedsomloop en de houding, beschermt tegen de koude en verhoogt de productiviteit en concentratie. Daarnaast is Antislipverf ideaal om grote oppervlakken te beveiligen.

Vooral bij trappen is het risico op vallen of uitglijden hoog. Om valpartijen bij trappen te vermijden, kunt u een specifieke antislipbekleding op uw trap aanbrengen. Ontdek ons ruime aanbod aan Antisliptrapneuzen . In ons gamma vindt u voor elke omgeving en elk oppervlak het geschikte product.

Wanneer het slipgevaar niet volledig vermeden kan worden, kunt u met behulp van onze borden en pictogrammen het slipgevaar aanduiden. Ook de A-borden zijn perfect geschikt om het gevaar te signaleren, zoals dit tweezijdig, opvouwbaar A-bord. Dit product is exclusief bij Seton te verkrijgen en is zonder twijfel zichtbaar voor uw bezoekers en werknemers, zelfs als het bord per ongeluk omvalt.

Wilt u graag meer weten over het vermijden van slipgevaar op de werkvloer? Ontdek dan onze pagina Antislipproducten en accessoires voor meer informatie.