Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Parkeerborden en verkeersborden

Advies nodig? Advies nodig? Welke normen bestaan er rond signalisering? Parkings zijn plaatsen waar auto’s, vrachtwagens, motors, fietsen en voetgangers elkaar kruisen: de veiligheid blijft daarbij een enorme uitdaging. Om te zorgen voor een vlotte circulatie tussen uw bezoekers en werknemers, stelt Seton u een volledig gamma met parkeerborden voor. Van borden voor het onthaal tot richtingspijlen en borden “verboden te parkeren”.

1-92 van 324 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

FAQ - Verkeersborden en richtingspijlen

Waarom is het nodig om verkeersborden en richtingspijlen aan te schaffen?

Zowel in Nederland als in België is het wettelijk verplicht om verkeersborden en richtingspijlen in het verkeer te integreren. Borden worden aan de rechterzijde van de weg geplaatst of boven een rijstrook als het bord uitsluitend voor die rijstrook geldt. Borden kunnen enkel aan de linkerkant van de weg geplaatst worden als het bord uitsluitend voor de linkerzijde geldt. Verkeersborden moeten dag en nacht zichtbaar zijn. Om volledig volgens de wet te handelen, bekijkt u best de Uitvoeringsvoorschriften BABW inzake verkeerstekens (1994).

Welk verkeersbord of welke richtingspijl moet u kiezen?

Er bestaan veel verschillende soorten verkeersborden met verschillende boodschappen. Om de verschillende soorten verkeersborden snel te herkennen, hebben ze elk een verschillend design. Ieder bord kan verkocht worden met een opschrift dat meer informatie geeft over de boodschap en de bedoeling van het bord. U kan het opschrift personaliseren om uw bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden en te informeren.

Gevaarsbord met slippende auto om glad wegdek aan te duiden.

Gevaarsborden

De driehoekige borden in het wit met een rode rand duiden een gevaar aan. Ze signaleren een risico aangeduid door het pictogram. Heel veel verschillende symbolen kunnen een gevaar of prioriteit aanduiden. In een agglomeratie moet het gevaarsbord 50 m van het gevaar geplaatst worden, buiten een agglomeratie mag het gevaarsbord 150 m van het gevaar geplaatst worden. De gevaarsborden met geel vanbinnen stellen een tijdelijke signalering voor.

Gebod richtingspijl parking

Richtingspijlen

De richtingspijlen duiden de richting aan naar een specifieke bestemming. Ze zijn over het algemeen rechthoekig maar verschillen van kleur. De kleur kan variëren in functie van de aard van de te nemen weg (wit: locale weg, blauw: autosnelweg,...).

Bord voor onthaal en informatie

Borden voor onthaal en informatie

Een goed onthaal van uw bezoekers begint vanaf hun aankomst. Een duidelijke verticale signalering springt meteen in het oog. De onthaal- en informatieborden moeten de bezoekers en uw personeel begeleiden op de parking. De borden komen voor in een witte of blauwe kleur. Het zijn deze borden waarop men vaak de naam van het bedrijf aanduidt aan de ingang van de parking, alsook in het onthaal voor bezoekers.

Rond verbodsbord met rode rand “links afslaan verboden bij volgende kruising

Verbodsborden

Verbodsborden zijn rond en wit met een rode rand. Ze zijn vaak doorstreept met een rode, diagonale streep en in het midden staat er meestal een zwart of rood symbool. Het verbod heeft meestal betrekking op het gebied achter het bord. Het einde van het verbod wordt meestal aangeduid met een rond wit bord met een zwarte streep.

Blauw rond gebodsbord met witte pijl Verplicht rechtdoor

Gebodsborden

De gebodsborden signaleren aan automobilisten welke houding ze moeten aannemen. De borden zijn rond en hebben een blauwe achtergrond. Het pictogram in het midden duidt aan wat de weggebruiker moet doen. Aan het einde van het gebod staat er een gebodsbord met een rode streep.

Verkeersbord uitgang vrachtwagens

Verkeersborden

Verkeersborden dienen om het risico op ongevallen te verkleinen en om uw ruimtes zo optimaal mogelijk te organiseren en in te delen. Ons gamma met verkeersborden dient voornamelijk om de verplaatsingen van verkeersgebruikers te vergemakkelijken.

Aanvullende producten - Verkeersborden en richtingspijlen

Om het parkeren en manoeuvreren op uw parking te bevorderen

Om uw parkeerplaatsen optimaal te organiseren, is het belangrijk om verschillende zones aan te duiden.

Toegelaten parkeerzones worden vaak aangeduid met algemene parkeerborden. De parkeerplaatsen voor personen met een beperkte mobiliteit zijn vaak voorzien dicht bij de gebouwen en hebben een specifieke signalering (die u terugvindt in ons gamma met “Parkeerborden voor gehandicapten”). De zones waar het verboden is om te parkeren vanwege gevaar, worden aangeduid met een bord “Verboden te parkeren”.

Alle borden die wij u aanbieden, zijn makkelijk en snel te installeren dankzij ons bevestigingsmateriaal.

Horizontale signalering

Om boodschappen nog duidelijker te maken en te versterken, kan u nog een horizontale signalering aan uw verticale signalering toevoegen. Seton biedt u al het nodige materiaal aan in het gamma: grondmarkering voor private parking. U vindt er al het essentiële om de verschillende ruimtes te identificeren via sjablonen, verf of spuitbussen.