Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Verpakkingsetiketten, kantel- en schockindicatoren

Advies nodig? Advies nodig? Welke soorten etiketten bestaan er? Een verpakkingsetiket geeft instructies over hoe het pakket behandeld moet worden tijdens de verzending en zelfs door de ontvanger. Zo voorkomt u dat er ongelukken gebeuren met uw zending en dat de inhoud beschadigd raakt. Met kantel- en schokindicatoren kunt u controleren of de instructies die u meegegeven hebt, nageleefd werden. Deze hulpmiddelen geven dus een aanwijzing over wat er onderweg gebeurd is met het pakket en wat de oorzaak van schade aan de inhoud kan zijn. De kantelindicator verkleurt als het pakket niet constant recht gehouden wordt. De schokindicator verkleurt als het pakket te ruw behandeld wordt en dus een schok ondervindt, bijvoorbeeld door te vallen.

34 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Verpakkingsetiketten en een schok- of kantelindicator voor een veilige zending


Een verpakkingsetiket kan van groot nut zijn om te verzekeren dat uw zending ongeschonden ter bestemming komt. Zo zet een sticker 'breekbaar' ertoe aan om het pakket voorzichtig te behandelen. Seton heeft aan alle mogelijke situaties gedacht. We hebben bijvoorbeeld verpakkingsetiketten ISO 780 'maximum gewicht', 'maximum temperatuur', 'zwaartepunt', 'niet doen rollen' of 'vorkheftruck gebruiken is verboden'. Voor andere goederen kan dan weer een sticker 'drooghouden' of 'voorzichtig behandelen' aangewezen zijn. Gebruik de verpakkingsstickers met richtingaanduiding 'bovenzijde' voor goederen die niet ondersteboven mogen staan. Door meerdere instructies te combineren op één sticker bespaart u tijd. Voor dat doel hebben we de verpakkingsetiketten met meerdere symbolen 'breekbaar + droog houden', 'breekbaar + niet stapelen' en 'breekbaar + voorzichtig behandelen' ontworpen. De beschrijfbare fluorescerende etiketten van papier worden blanco geleverd zodat u er zelf uw tekst op kunt schrijven.
Moet u een pakket versturen met breekbaar of delicaat materiaal? Verpakkingsetiketten van Seton geven duidelijke instructies om het goede verloop van de levering veilig te stellen.

Verpakkingsetiket 'breekbaar'

De stickers van papier 'breekbaar' zijn etiketten voor frequent gebruik. 'Breekbaar' is geschreven in een duidelijk, begrijpbaar lettertype en het contrast tussen de letters en de achtergrond vestigt de aandacht op de boodschap. De verpakkingsstickers 'breekbaar' signaleren dat de inhoud breekbaar is door middel van het universeel herkenbare symbool van een glas. De verzendetiketten met permanente kleeflaag 'breekbaar' zijn multifunctionele rondjes, ideaal om de aard van het pakketje te tonen aan de transporteur, zodat die het in overeenstemming kan behandelen. De inspectiestickers met herpositioneerbare kleeflaag 'breekbaar' zijn naar wens verplaatsbaar.

Verpakkingsetiket 'niet stapelen'

De verpakkingsetiketten ISO 780 'niet stapelen' zijn genormaliseerde etiketten, voorbedrukt met een afbeelding. Dankzij de permanente kleeflaag zijn de etiketten betrouwbaar en geschikt voor alle ondergronden. De verpakkingsstickers 'niet stapelen' geven zowel met een symbool als met tekst de onmiskenbare boodschap dat stapelen uit den boze is. De pallethoed 'niet stapelen' is een kartonnen piramide die bovenop een pallet bevestigd wordt om die te beschermen tegen beschadiging door stapelen. De pallethoed bevat geen tekst maar duidelijk zichtbare afbeeldingen die iedereen begrijpt, ongeacht hun talenkennis.

Verpakkingsetiket 'lithiumbatterijen'

Als lithiumbatterijen niet correct verpakt zijn of beschadigd zijn, kunnen ze oververhit raken tijdens het transport. Daarom vereisen ze een aangepaste verpakking en is het ook verplicht om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking. Met de etiketten voor verpakkingen met lithiumbatterijen voldoet u aan die wettelijke verplichting. U hebt de keuze tussen etiketten met alleen een symbool of met een symbool en een code. Op de personaliseerbare verpakkingsetiketten voor lithiumbatterijen kunt u een code naar keuze en een telefoonnummer laten drukken. Ook het verplichte transportlabel voor het vervoeren van lithiumbatterijen 9A vindt u bij Seton.

Kantelindicator

De valindicator 'Tip n Tell' voor pakketten geeft onmiddellijk aan dat uw goederen tijdens het transport gekanteld zijn, doordat de pijl onomkeerbaar blauw kleurt. Deze kantelindicator is eenvoudig en vlug te plaatsen, zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de verpakking. De valindicator 'Drop n Tell' voor pakketten geeft aan of de goederen gevallen zijn. Een blauwe pijl betekent dat de vereiste voorzorgen voor de hantering van het pakket niet nageleefd werden.

Meer informatie over verpakkingsetiketten en kantelindicatoren? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.