Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Snijbestendige handschoenen

Het risico op snijwonden is in talrijke industriële omgevingen aanwezig. Om zulk gevaar te vermijden, biedt Seton u een zeer breed gamma van snijbestendige handschoenen aan. Perforatiebestendig, met of zonder stiksel, van Kevlar®, leer of mesh: ze bevatten elk andere eigenschappen om zo goed mogelijk aan uw behoeften te beantwoorden.

15 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

De handen, het voornaamste werktuig van de mens, is onderhevig aan talrijke risico's, waaronder snijwonden. Gebruik daarom snijbestendige handschoenen als preventiemiddel. Hun gebruik is noodzakelijk bij de behandeling van scherp, puntig of snijdend gereedschap.

In het kader van de Europese wetgeving moet het weerstandsniveau van veiligheidshandschoenen tegen de zogenaamde "mechanische" risico's duidelijk worden aangegeven; het betreft de norm EN 388. De vier verwante cijfers stemmen overeen met de weerstand van agressieve factoren:
1- Schuurweerstand
2- Snijweerstand
3- Scheurweerstand
4- Perforatieweerstand
Vooral de tweede factor dient bijzonder hoog te zijn wanneer u op zoek bent naar snijbestendige handschoenen. Deze weerstand wordt bepaald door het aantal cycli dat nodig is om een staaltje te snijden aan een constante snelheid. Een universele handschoen bestaat niet; het doel is de handschoen te kiezen die het meest geschikt is naargelang de toepassing. Neem de vereiste behendigheid en de draagduur in acht alsook de omgeving. Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

Bepaalde snijbestendige veiligheidshandschoenen u voorgesteld door Seton, werden speciaal ontworpen voor de behandeling van medisch afval, een bijzonder risicovolle sector. Ontdek daarom ook ons gamma aan Wegwerphandschoenen .
De optimale bescherming door een handschoen wordt verzekerd op voorwaarde dat die naar behoren wordt onderhouden.
Een goede bescherming van de handen houdt u niet tegen om bijkomende preventiemaatregelen te treffen. Signaleer bijgevolg aan uw bezoekers en werknemers dat het dragen van veiligheidshandschoenen verplicht is dankzij onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM .