Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Ergonomische werkvloermatten

Advies nodig? Advies nodig? Ontdek waarvoor werkvloermatten dienen Staand werken kan musculaire problemen en vermoeide benen als gevolg hebben. Een antivermoeidheidsmat stimuleert de bloedsomloop, vermindert de ongemakken die gepaard gaan met langdurig rechtstaan en verhoogt zo de productiviteit. Vaak zijn deze ergonomische matten voorzien van antislipeigenschappen waardoor ze ook de veiligheid op de werkvloer verhogen. Ontdek ons uitgebreid gamma dat aangepast is aan alle werkomgevingen, met verschillende absorptieniveaus.

37 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wat is een antivermoeidheidsmat?

Een antivermoeidheidsmat absorbeert de schokken van stappen en vermindert de vermoeidheid inherent aan langdurig staan op een harde ondergrond zoals een betonnen vloer. Met andere woorden, een dergelijke mat draagt bij tot ergonomisch werken.

Wat zijn de risico's van rechtstaand werken?

Rugpijn en nekpijn door staand werken

Langdurig rechtstaan op een niet-elastische ondergrond kan pijn en ongemak veroorzaken ter hoogte van de voeten, benen, rug en zelfs de nek. Zonder aangepaste oplossing verhindert rechtstaand werken een goede bloedsomloop. Dit kan dan weer chronische musculoskeletale aandoeningen (MSA) en hartproblemen veroorzaken op lange termijn. Dit alles zorgt voor een verminderde productiviteit en bijgevolg een groeiend ziekteverzuim. Dit kost uw bedrijf een pak geld!

Hoe werkt een ergonomische mat?

Een ergonomische mat doet de voeten bewegen: ze passen zich voortdurend op een subtiele manier aan de mat aan, wat de bloedsomloop stimuleert. Deze kleine bewegingen verplichten de spieren van de voeten en de kuiten om op te spannen en te ontspannen. Dit activeert de spierpomp, die helpt het bloed vanuit de benen weer richting het hart te pompen. Dit is een natuurlijk proces bij het stappen. Een antivermoeidheidsmat bootst dit proces na ondanks het feit dat de werknemer zich vaak in een situatie bevindt waarbij hij niet beweegt.

Een bijkomend voordeel is het verminderde risico op uitglijden. Een antivermoeidheidsmat is vaak voorzien van zeer goede antislip eigenschappen. Bovendien zijn de modellen die Seton u voorstelt voorzien van afgeschuinde boorden om struikelen te voorkomen.

Hoe een antivermoeidheidsmat kiezen?

In ons gamma vindt u matten in verschillende formaten (matten, moduleerbare matten, rollen) en met verschillende designs (noppen, diamantprofiel, geribbeld enz.). Wij raden u sterk aan om de werkomstandigheden te evalueren en deze van de omgeving alvorens een werkplaatsmat te kiezen.

Welk formaat kiezen?

Afhankelijk van de grootte van de werkplaats, kies voor één van de volgende drie formaten:

 • De antivermoeidheidsmat: de beste oplossing voor een eenvoudige werkplaats. Gebruiksklaar waardoor u meteen in goede omstandigheden kunt werken.
  ergonomische mat noppenmat
 • De moduleerbare antivermoeidheidsmat: gemakkelijk te verwijderen en te plaatsen op een andere plaats. De handigste oplossing om hoeken te creëren en dus een mat te voorzien rondom een werkplaats. Op deze manier creëert u een antivermoeidheidsmat op maat.
  moduleerbare antivermoeidheidsmatten moduleerbare noppenmat
 • Op rol: perfect voor productie -en assemblagelijnen.
  ergonomische mat op rol antivermoeidheidsmat rond productielijn

Welk design kiezen?

De behoeften van uw werknemers en het soort werk dat zij uitvoeren speelt een rol bij de keuze van een bepaald design. Verkiezen zij eerder een antislipmat dan een antivermoeidheidsmat? Bestaat het risico op het omstoten van een vloeistof? Moet de mat gemakkelijk reinigbaar zijn?

 • Geribbeld, traanplaatprofiel, diamantprofiel: garanderen uitstekende antislip eigenschappen.
  geribbelde antislipmat antislipmat met traanplaat profiel antislipmat met diamantprofiel
 • Noppen: deze mat stimuleert extra de bloedsomloop.
  antivermoeidheidsmat met noppen
 • Gaten: perfect voor de evacuatie van vloeistoffen en dus handig in de horeca of in de voedingsindustrie. Gemakkelijk grondig te reinigen.
  antivermoeidheidsmat met gaten
 • Roostermat: het rooster vangt vuiltjes, stukjes hout en metaal op, waardoor de mat een antislip oppervlak heeft. Handig in een schrijnwerkerij. Gemakkelijk te reinigen.

Welk antivermoeidheid niveau kiezen?

Naargelang uw behoeften, kies één van de vier niveaus:

 • Laag: de ergonomische mat absorbeert heel weinig de impacten van staand werken.
 • Gemiddeld
 • Hoog
 • Extreem: matten die over een uitstekende schokabsorptie beschikken zijn de matten met het beste antivermoeidheid niveau.
 

Tips

 • Bij het lassen is het belangrijk dat de mat voorzien is van een brandvertragend oppervlak. Seton stelt u de antivermoeidheidsmat voor lassen voor, beschikbaar in verschillende formaten.
  lasmat
 • Als uw werknemers vaak over de mat moeten lopen, kiest u het best voor een model met een dubbele laag om zo beter de schokken te absorberen.
 • Soms is het niet mogelijk om een antivermoeidheidsmat te plaatsen. Om dit probleem te verhelpen, bestaat een andere oplossing: veiligheidsschoenen met dikke isolerende zolen of met uitneembare, schokabsorberende zolen. Tezelfdertijd bieden ze steun aan de voeten, voornamelijk ter hoogte van de hiel.
 • Als u helemaal pijnlijke voeten en benen wilt vermijden, combineer dan kwaliteitsvolle veiligheidsschoenen en de aanwezigheid van een antivermoeidheidsmat!
 • Bij afwezigheid van een antislipmat, is het belangrijk om een gladde vloer te signaleren met behulp van onze waarschuwingsborden voor slipgevaar of onze waarschuwingsborden voor gladde vloer.
 • Bekijk ook ons gamma met antislip producten. U vindt er antislip trapneuzen, antislipverf en antislip stroken.