Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)
Veiligheidspictogrammen |

Veiligheidspictogrammen

 

Seton, expert in veiligheidssignalering, helpt u het geschikte veiligheidsbord te vinden, aangepast aan uw noden.

De Europese richtlijn 92/58/CEE legt de minimum voorschriften vast betreffende signalisatie op de werkplek. De signalering die Seton aanbiedt, is conform de Europese normen voor veiligheidssignalering en gezondheid op werkplaatsen, dit volgens richtlijn 92/58/EEG. Ze beschrijft de verschillende soorten signalering die gebruikt worden voor evacuatie, brandpreventie, signalering van gevaar, verbod en gebod.

De betekenis van het bord hangt af van zijn vorm en kleur, en van het gebruikte pictogram. Er zijn 5 hoofdcategorieën van pictogrammen.

 

Verbod

Kleur > Rood

Vorm > Doorstreepte cirkel of rechthoek
Borden en pictogrammen Verbod

Zwarte symbolen, en eventueel tekst voor een duidelijkere boodschap, bevinden zich binnenin de cirkel. (Rond bord met zwart pictogram op witte achtergrond, omcirkeld in het rood en met een rode diagonale streep van 45° - het rood moet minstens 35% van de oppervlakte van het paneel beslaan, of een rechthoek).

Deze verbodssignalering is vooral aangewezen om het risico op incidenten te beperken, door de toegestane handelingen aan te geven.

Bekijk alle borden »

Gebod

Kleur > Blauw

Vorm > Volle cirkel of rechthoek
Borden en pictogrammen Gebod

Witte symbolen, en eventueel tekst voor een duidelijkere boodschap, bevinden zich binnenin de cirkel. (Rond met wit pictogram op blauwe achtergrond – het blauw moet minstens 50% van de oppervlakte van het paneel beslaan).

De gebodssignalering is vooral aangewezen om te herinneren aan de noodzaak tot het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Bekijk alle borden »

Gevaar

Kleur > Geel

Vorm > Volle driehoek met zwarte rand of rechthoek
Borden en pictogrammen Gevaar

Zwarte symbolen, en eventueel teksten voor een duidelijkere boodschap, worden toegevoegd binnenin de driehoek. Zwart pictogram op gele achtergrond, met zwarte rand – het geel moet minstens 50% van de oppervlakte van het paneel beslaan).

De gevaarsignalisatie is vooral aangewezen om te verwittigen voor risico’s.

Bekijk alle borden »

Evacuatie en redding

Kleur > Groen

Vorm > Volle cirkel of rechthoek
Borden en Pictogrammen Evacuatie

Witte symbolen, en eventueel tekst voor een duidelijkere boodschap, bevinden zich in het midden van de vierhoek. (Vierkantig of rechthoekig, met wit pictogram op groene achtergrond – het groen moet minstens 50% van de oppervlakte van het paneel beslaan).

De signalering voor evacuatie en redding is vooral aangewezen om de interventie van de hulpdiensten te vereenvoudigen en een snelle evacuatie mogelijk te maken in geval van een incident.

Bekijk alle borden »

Uitrusting voor brandbestrijding

Kleur > Rood

Vorm > Vol vierkant of rechthoek
Borden en pictogrammen Brandpreventie

Witte symbolen, en eventueel tekst voor een duidelijkere boodschap, bevinden zich in het midden van de vierhoek. (Vierkantig of rechthoekig, met wit pictogram op rode achtergrond – het rood moet minstens 50% van de oppervlakte van het paneel beslaan).

De signalering voor brandbestrijding is vooral aangewezen om de interventie van de hulpdiensten te vereenvoudigen en een snelle evacuatie mogelijk te maken in geval van een incident.

Bekijk alle borden »
 

De verschillende materialen

Om zo goed mogelijk aan uw noden te beantwoorden, stelt Seton u verschillende materialen voor:

 

Stickers in gelamineerd polyester Stickers in gelamineerd polyester
Soepel, goede weerstand tegen schuren, uv-stralen, oplosmiddelen enz.
Thermische weerstand van -40°C tot +110°C
Hard bord in polypropyleen, niet-klevend Hard bord in polypropyleen, niet-klevend
Dikte 1,5 mm, goede weerstand tegen UV, oplosmiddelen, enz.
Thermische weerstand van -40°C tot +120°C
Bord in polypropyleen met klevende achterzijde Bord in polypropyleen met klevende achterzijde Tweezijdig bord om op te hangen Tweezijdig bord om op te hangen
Droog aanbrengen Droog aanbrengen Aluminium bord Aluminium bord

 

Leesafstand

Uw signalisatie moet leesbaar en begrijpelijk zijn. Dit is waarom Seton u verschillende formaten pictogrammen voorstelt, te kiezen volgens de plaatsing en de afstand.

 

Distance de visibilité

 

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten