Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Signalering werken op hoogte

Werken op een ladder of bouwsteiger kan gevaarlijk zijn. Welke voorzorgen u ook neemt, er blijft een risico op vallen. Het is ook mogelijk dat mensen die in de hoogte werken iets laten vallen, waardoor ze mensen op de grond verwonden. Daarom is het belangrijk om een signalisatie te voorzien die mensen waarschuwt voor de risico’s. Voetgangers moeten bijvoorbeeld verplicht worden om uit de buurt van de werken te blijven of om een alternatieve weg te nemen.
Hetzelfde geldt voor automobilisten, want het gebeurt vaak dat een ladder deels op straat staat en dat de auto’s moeten uitwijken. Seton biedt allerhande materiaal aan dat het werken in de hoogte veiliger maakt. Het materiaal van Seton is gebruiksvriendelijk, kwalitatief en gemakkelijk te onderhouden.

3 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Filteren :
Materiaal  
Polypropyleen(2)
Polycarbonaat(1)
Vinyl(1)
Kleur  
Geel/Groen(2)
Rood/Wit(1)
Geel/Zwart(1)

Koopgids - Signalering werken in de hoogte


Bouwsteigers creëren een tijdelijke werkruimte in de hoogte. Er is een beperkte ruimte voorzien voor de werkmannen en hun materiaal. Het werken in de hoogte is niet altijd zonder gevaar: weggebruikers kunnen tegen de steiger botsen, werkmannen kunnen hun materiaal laten vallen en zo mensen beneden verwonden,... Seton stelt producten voor die het gebruik van een steiger veiliger maken.

Maatregelen voor meer veiligheid

Werken in de hoogte houdt risico’s in. Voor de veiligheid van de hoogtewerker is het belangrijk dat hij en zijn materialen goed zichtbaar zijn. Dit kan dankzij een duidelijke signalering in de vorm van borden en verlichting. U kan bijvoorbeeld de steiger verlichten zodat die extra zichtbaar is. Seton biedt ook lampen aan die automatisch oplichten als het donker wordt. Daarnaast kan u opteren voor een afbakening rond de ladder of steiger, zodat niemand ertegen loopt. Opteer eerder voor een kleurrijke afbakening, zoals: rood/witte Afzetlinten voor werven , oranje Afzetpalen voor werven , rode Signalisatiekegel met of zonder reflecterende banden ,... zodat de zichtbaarheid optimaal is. Als uw hoogtewerken goed zichtbaar zijn, is de kans kleiner dat weggebruikers ertegen botsen.
Tot slot kan u aan de afbakening eventueel nog verkeersborden toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan de Inklapbare driepoot met reflecterend pictogram "gevaar" of de Tijdelijke gevaarsborden "Werkzaamheden" .

Veiligheid van de hoogtewerker


Het is heel belangrijk dat uw werknemers zich bewust zijn van de gevaren. U informeert hen best grondig over de risico’s en de maatregelen die ze kunnen nemen om ongevallen te vermijden. De maatregelen kunnen bestaan uit een tijdelijke signalisatie en verlichting. Opdat uw personeel nog zichtbaarder en veiliger zou zijn, kunnen ze een Fluorescerend veiligheidshesje met 2 reflecterende riemen dragen. Seton stelt ook een volledig gamma met Valbeveiliging voor. Met veiligheidsharnassen en verankeringsmiddelen kan u uw personeel ten volle beschermen tegen het risico op vallen.

Om ervoor te zorgen dat de steiger op tijd gecontroleerd wordt en nog veilig genoeg is voor gebruik, kan u Inspectielabels voor ladders Laddertag® gebruiken. Via deze labels kan u informeren over het onderhoud en de inspectie van een ladder of steiger.

Veiligheid van de weggebruiker

Ook de weggebruikers moeten in veiligheid gesteld worden door goed aan te duiden waar er werken zijn. Plaats een gevarenbord zodat ze alert zijn in de buurt van werken. Indien de gevaren te groot zijn, moet er een verkeersbord komen dat de weggebruikers omleidt.

Regels over in de hoogte werken

Een steiger moet opgezet worden volgens bepaalde regels en normen. Simpele accessoires kunnen daarbij helpen. Het gebruik van Inspectielabels voor ladders Laddertag® is een efficiënte manier om te zorgen voor meer veiligheid tijdens het werken met steigers. U kan de toestand van het onderhoud of de inspecties op elk moment raadplegen.

Aanvullende producten - signalisatie werken in de hoogte


Voor een nog completere signalering nodigen wij u uit om onze pagina’s te raadplegen met: Signalisatiekegels en accessoires . U kan eveneens opteren voor de Omheining en signalering van de bouwplaats om inbraken in de risicogebieden tot een minimum te beperken.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten