Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Signalering voor werfvoertuigen

Advies nodig? Advies nodig? Hoe verhoogt u de zichtbaarheid van uw werfvoertuigen? Werfvoertuigen die rondrijden op het wegennet of op een werfzone zijn verplicht om uitgerust te zijn met signalering waaronder retroreflecterende en ook lichtgevende signalering. Dat kan bijvoorbeeld het gebruik van zwaailichten of retroreflecterende markeringen inhouden. Door deze materialen te gebruiken zijn de voertuigen goed zichtbaar en is er dus meer veiligheid in risicozones.

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Signalering voor werfvoertuigen


Retroreflecterende en lichtgevende signalering zijn een belangrijke factor bij het verhogen van de veiligheid in risicozone's waar interventievoertuigen en werfvoertuigen actief zijn.

Waaom moet u uw werfvoertuigen zichtbaar maken?

Om elk risico te vermijden dat gelinkt is aan het verkeer van wagens en werfvoertuigen. De voornaamste risico's die verbonden zijn met wervoertuigen zijn botsingen met andere wagens, of erger nog, botsingen met voetgangers of personeel dat rondloopt op de werf. Daarom is het belangrijk om potentiële risico's te identificeren door een geschikte signalering te plaatsen. Zo kunt u ongevallen vermijden.

Hoe maakt u uw werfvoertuig zichtbaar?

Het is heel eenvoudig om uw voertuigen zichtbaar te maken met het gamma dat Seton u aanbiedt. Rust uw werfvoertuigen uit met fotoluminescente stroken en/of Retroreflectoren, zelfklevend of bevestiging met schroeven voor een verdere zichtbaarheid. Met zwaailichten maakt u duidelijk dat er werken bezig zijn, en het flikkerende licht zorgt ervoor dat omstaanders en wagens die dichtbij rijden op hun hoede zijn. Die waakzaamheid kan erge ongevallen voorkomen.

Waarom gebruikt u het best retroreflecterende markeringen?

Omdat zichtbaarheid en signalering de beste oplossing blijven om de gevaren op een werf te verminderen. Zo zijn onder andere de volgende elementen verplicht volgens Artikel 5.3.51:
- "ambergele retroreflectoren aan elke zijkant van het voertuig indien het voertuig langer is dan 6,00 m"
- "lijnmarkering aan de achterzijde indien het voertuig breder is dan 2,10 m"

Weet u trouwens wat het verschil is tussen 'reflecterend' en 'retroreflecterend'? Retroreflecterende producten weerkaatsen het licht in de richting waarvan het kwam. Reflecterende producten doen dat niet (per se).

Wat met uitzonderlijk vervoer?

Voertuigen die onder 'uitzonderlijk vervoer' vallen transporteren een uitzonderlijke lading (bijvoorbeeld een ondeelbare lading) of zijn voertuigen die voor een uitzonderlijke situatie op de weg zorgen door bijvoorbeeld hun gewicht of afmetingen. Ze voldoen dus niet aan de normen die vastgelegd zijn in de wegcode. Daarom vallen ze onder een andere regelgeving. Zo moet dit soort vervoer vergezeld gaan van begeleidingsvoertuigen die uitgerust zijn met een zwaailicht.

Aanvullende producten - Signalering voor werfvoertuigen


Om de zichtbaarheid op uw werfzones nog meer te verhogen doen personeel en bestuurders er goed aan om Fluorescerende werkkleding en Veiligheidsarmbanden te dragen.

Daarnaast kunnen ook onze Borden voor signalering werkzaamheden en Signalisatiekegels en accessoires goed van pas komen op uw werven. U vindt er alles om de veiligheid te garanderen van iedereen die er rondloopt. Op de kegels kunt u dan bijvoorbeeld Lichtgevende signalering voor werven plaatsen voor extra zichtbaarheid.