Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Afzetlinten voor werven

Advies nodig? Advies nodig? Waarvoor kan ik de afzetlinten gebruiken? Elke werf moet voorzien zijn van een duidelijke (tijdelijke) signalering om de veiligheid van zowel de werknemers als de weggebruikers te garanderen. Seton stelt u verschillende oplossingen voor afbakeningen voor, zoals afzetlinten en Afzetpalen voor werven om zones met verboden toegang af te zetten. Voor een afbakening in uw bedrijf kiest u beter voor onze Afzetpalen en -linten voor bureau of voor de Afzetpalen voor magazijn .

33 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Afzetlinten voor werven


Om de veiligheid van de werknemers en de weggebruikers te waarborgen, voorziet u best een tijdelijke en duidelijke signalering voor uw werf. Deze signalering kan voorkomen in de vorm van afzetlinten. De functie van de afzetlinten is ruim (signaleren, waarschuwen…), maar de voornaamste functie van het lint is om zones zoals werven, routes… af te bakenen. De felle kleuren waarin de afzetlinten vaak voorkomen, zorgen voor een grote zichtbaarheid.

Het afzetlint dient voor een tijdelijk gebruik: als er bijvoorbeeld een evenement buiten doorgaat (loopwedstrijd, wandeltocht…), wordt de locatie van het evenement vaak afgebakend door afzetlinten. In het geval van een werf wordt het afzetlint ook tijdelijk gebruikt om te signaleren dat er werkzaamheden zijn.

Als het afbakeningslint opgerold is, neemt het niet veel plaats in terwijl het (uitgerold) toch een groot oppervlak op een heel zichtbare manier kan afbakenen. De linten zijn erg zichtbaar dankzij felle kleuren (contrasterende kleuren zoals rood/wit, geel/zwart…). Ze zijn ook vaak fluorescerend of retroreflecterend.

Een universele boodschap


Het voordeel van Ecologisch, gestreept afzetlint op rol is dat iedereen het onmiddelijk herkent en weet wat het wil zeggen. Iedereen weet dat het lint een gevaar aanduidt, dat het het signaal geeft om voorzichtig en alert te zijn. Het lint kan ook staan voor een verbod: een verbod om een bepaalde zone te betreden bijvoorbeeld. Seton biedt linten aan in allerlei kleuren (geel/zwart, rood/wit…). U kan zelf kiezen welke kleuren het best aansluiten bij uw bedrijf. Vaak is het ook handig om te variëren in kleur: zo kan u bijvoorbeeld rode linten in het magazijn gebruiken en buiten op de parking geel zwarte linten.

Hergebruik uw veiligheidslinten


De linten komen vaak voor in grote lengtes, waardoor ze heel lang dienst kunnen doen. Een andere manier om lang deugd te hebben van uw afbakeningslint is door een herbruikbaar model te kiezen. Seton stelt scheurvrije veiligheidslinten voor die u steeds opnieuw kan gebruiken ( Herbruikbaar afzetlint van geweven textiel ). Voor mensen in de bouwsector kan dit erg handig zijn, want het bespaart hen heel wat geld op lange termijn.

Vergeet de accessoires niet


Zelfs al is de betekenis van een afbakeningslint erg duidelijk, het is geen overbodige luxe om nog een bijkomende signalering aan de werfafbakening toe te voegen. U kan altijd bepaalde accessoires gebruiken ter aanvulling of versterking van het afbakeningslint. Denk maar aan: een Industrieel bord - Werf of aan bakens of Schokbestendige afzetpalen met ringen voor ketting waaraan het lint kan bevestigd worden. De bakens en paaltjes vormen een tweede vorm van afbakening naast het afbakeningslint.

Een handig accessoire om afzetlint mee aan te brengen is een haspel. Dankzij een Haspel voor afzetlint kan u tijd winnen en vlot uw afbakeningslint uitrollen. Een Houder met zuignap voor Skipper™ XS afzetlinthouder kan u aan de muur of zelfs aan een ruit hangen. De houder dient om het lint aan te bevestigen. Als uw afbakeningslint bijvoorbeeld moet eindigen aan een muur of ruit, kan u het uiteinde van het lint aan de houder hangen. Ook de Houder met klem voor Skipper™ XS afzetlinthouder is handig om te combineren met uw afzetlint. U kan de klem vasthangen aan een deurkozen, een legplank of werkblad bijvoorbeeld en het afbakeningslint aan de klem bevestigen.

Aanvullende producten - Afzetlinten voor werven


Het is essentieel voor de veiligheid dat een werf goed zichtbaar is. Naast afzetlinten raden wij u onze Signalering voor werfvoertuigen aan voor een verhoogde zichtbaarheid.

Om te zorgen voor een sterkere afbakening kan u hekken of bakens plaatsen uit het gamma Omheining en signalering van de bouwplaats . Dit garandeert een stevigere markering en minder risico's op indringers.

Wij raden u ten slotte ook sterk aan om te denken aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Dankzij onze PBM bent u altijd op een veilige en adequate manier beschermd. Ontdek zeker onze gamma's Gelaats- en oogbescherming en Beschermende overalls .

U kunt deze linten ook gemakkelijk gebruiken om een redtag-zone te creëren. Lees hier meer over LEAN Red tags en toebehoren .

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten