Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Werfsignalering

Advies nodig? Advies nodig? Welke signalering is vereist tijdens werkzaamheden? Van oranje verkeerspionnen tot lichtgevende signalering, Seton biedt een volledig gamma aan voor de afbakening en de zichtbaarheid van een bouwwerf. Een goede uitrusting tijdens bouwwerken is namelijk noodzakelijk. Er moet voldoende opvallende signalering aanwezig zijn die aangepast is aan de werkzaamheden. Seton bracht daarom een volledig gamma samen met efficiënte signalering van werkzaamheden in deze categorie “Werfsignalering”.

1-90 van 204 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Koopgids - alle signalering die u nodig heeft


Tijdens de werkzaamheden is het belangrijk om een goede signalering te voorzien. De bouwwerken kunnen namelijk een gevaar vormen voor het verloop van het verkeer of voor de arbeiders die er werken. Seton stelt een volledig gamma voor met signalering voor tijdelijke werkzaamheden die dient om te informeren of om te waarschuwen en de veiligheid te verzekeren.

Een signalering voor iedereen

Seton begeleidt u doorheen het gamma van de signalering voor werkzaamheden zodat u zeker de uitrusting kiest die het meest geschikt is voor uw locatie en type werkzaamheid.
We kunnen u onder andere een signalering aanbieden die verplaatsbaar is en tijdelijk gebruikt kan worden.
Als u bijvoorbeeld een voertuig plaatst langs/ op de rijbaan of op de bouwwerf zelf moet u altijd zorgen dat het voertuig goed zichtbaar is. Zo zijn de autobestuurders voorbereid en weten ze dat ze eventueel moeten uitwijken. Maar ook voor de arbeiders zelf die op de bouwwerf werken is het handig dat het voertuig goed zichtbaar is. Zo zien ze het al van ver aankomen en zijn ze alerter.
U kan kiezen voor de retroreflecterende veiligheidsstroken. Dit maakt het voertuig zichtbaar vanop 100 meter afstand. Een lichtgevende signalering kan de zichtbaarheid nog vergroten.

Welke uitrusting kiezen?

Elke situatie is uniek en vereist dus een andere signalering. Maar hoe kiest u nu welke signalering het best past in uw situatie?

Doel: duidelijkheid en efficiëntie
Om uw keuze te maken moet u denken in termen van duidelijkheid en efficiëntie. Een werf moet niet enkel zichtbaar, maar ook verstaanbaar zijn voor iedereen in alle omstandigheden.
Bijvoorbeeld: het gebeurt dat de werkzaamheden deels de openbare weg versperren. Dan moet er een duidelijke signalering komen voor de weggebruikers. U kan het best opteren voor de Signalering werken op hoogte. De gestreepte aanrijdbeveiliging is erg nuttig om aan te duiden dat het gevaarlijk is om ergens te parkeren.
Het kan ook zijn dat de bouwwerken de weg volledig blokkeren en dat bestuurders een omleiding moeten volgen. Afzetlinten kunnen handig zijn om de alternatieve weg aan te duiden.

Complementariteit en veiligheid
U heeft vaak meerdere soorten signalering nodig (linten, borden, lichten,...). De verschillende types signalering vullen elkaar aan.
Wat heeft u allemaal nodig?
Vaak zijn verkeersborden noodzakelijk. Zeker als de mensen moeten omrijden, moet er duidelijk aangeduid worden welke weg ze moeten volgen. Vaak gebeurt dit via Flexibele gebodsborden "Verplichte omleiding naar links" / Flexibele gebodsborden "Verplichte omleiding naar rechts" en andere gebodsborden die een richting aanwijzen. U moet vaak ook de weg afzetten met afzethekken en een verbodsbord.

FAQ - vragen over uw signalering


Wat zegt de wet over de signalering van werven?

De vereiste signalering hangt af van de grootte van de werken.

De algemene regel geldt als volgt: De signalering van de werken moet aangebracht worden met de meeste zorg en moet tijdens de volledige duur van de werken zuiver en in stand gehouden worden zodat ze voor de weggebruikers identificeerbaar blijft. Het werk mag slechts beginnen wanneer de signalering aangebracht is.

Hoe kiest u de verf voor op uw werf?

Met verf die dient voor werken kan u efficiënt de signalering schilderen (eventueel met een sjabloon). Let goed op als u verf koopt voor welke ondergrond de verf bedoeld is en hoelang de verf meegaat of moet drogen.

Wat is de “klasse” van een verkeersbord? Is dat belangrijk?

De klasse van een bord wijst op de bedekking of bekleding van uw materiaal. Het gaat om de retroreflectie: de hoeveelheid licht dat uw bord uitstraalt. Bijvoorbeeld: een bord van klasse 1 is minder zichtbaar of retroreflecterend dan een bord van klasse 2.

Hoe weet u of uw lichtgevende signalering efficiënt is?

Opdat een lichtgevende signalering efficiënt zou zijn, moet ze zichtbaar zijn in alle omstandigheden. Natuurlijk werkt de signalering wel het best ‘s nacht in het donker. Seton biedt echter ook lichtgevende signalering aan die vanzelf uitgaat als de nacht valt. Als u twijfelt of uw signalering goed genoeg is, kan u altijd Seton contacteren.

3 elementen die u kan overwegen om uw tijdelijk signalering efficiënter te maken:
  • Tijdelijke signalering van de werf: Om de weggebruikers te waarschuwen voor een tijdelijk gevaar.

  • Signalering van voertuigen: Is nodig op de openbare weg om gevaren aan te duiden. Bijvoorbeeld als een vrachtwagen de weg verspert en de gewoonlijke circulatie blokkeert.

  • Signalering van personen: De mensen die werken op de werf moeten goed zichtbaar zijn voor de weggebruikers. Om dat te realiseren, verkoopt Seton fluorescerende vestjes en armbanden.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten