x

Uw browser is verouderd en onveilig! Gelieve uw browser te updaten om te profiteren van nieuwe functies, korte laadtijden en meer veiligheid.
Update nu in minder dan 5 minuten!

Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)
Nieuwe ISO 7010: 2011 Borden en pictogrammen |

EN ISO 7010 : nieuws omtrent uw veiligheidspictogrammen

Wat verandert er?

De nieuwe ISO 7010:2011 norm is verschenen in juni 2011. Eén jaar later is de norm al een Europese norm geworden : de CEN (European Committee for Standardisation) heeft de EN ISO 7010 goedgekeurd in juni 2012. 

 

Wat is het nut?

Als een beeld meer zegt dan duizend woorden, dan is het wel nodig dat dit beeld ook alles bevat. De ISO 7010 standaard heeft als doel alle grafische symbolen en kleuren van borden op internationaal niveau te harmoniseren. Overal ter wereld gebruiken producenten van veiligheidssignalisatie exact hetzelfde model. Een wereldwijde harmonisatie voor een betere coherentie en dus een betere universele herkenning van signalisatie door de mensen.
De EN ISO 7010 borden zijn dus ideaal voor plaatsen waar zich verschillende nationaliteiten verzamelen, zoals administraties, grote multinationals of openbare plaatsen. Nieuwe signalering : er bestaan nieuwe pictogrammen om nieuwe veiligheidsuitrustingen, nieuwe gevaren en nieuwe geboden en verboden te signaleren. Ze kunnen vanaf vandaag allemaal gebruikt worden om uw werkplaats veiliger te maken.

 

 

Welke borden gaan veranderen?

Niet alle borden zijn onderhevig aan deze nieuwe verandering ! De ISO 7010 standaard geldt voor 32 veiligheidsborden die gebruikt worden voor ongevallenpreventie, brandbestrijding en spoedevacuaties.

Enkele voorbeelden van pictogrammen die werden vervangen:

Nouveaux pictogrammes ISO 7010

Om conform de nieuwe standaard te zijn en om uw materiaal te harmoniseren, stelt Seton een groot aanbod aan borden en pictogrammen conform de nieuwe maatregelen. Deze pictogrammen laten toe een verplichting, een verbod, een gevaar, een veiligheidssysteem tegen brand, evacuatiemateriaal en de aanwezigheid van eerstehulpmateriaal aan te duiden.

 

Op welke manier ben ik betrokken?

De borden die in Nederland geïnstalleerd werden op werkplekken en conform de 92/58/EEG standaard of de nieuwe standaard zijn, blijven conform. Alle nieuwe borden, geïnstalleerd na 1 januari 2014, moeten echter overeenstemmen met de EN ISO 7010 standaard, versie april 2013, in plaats van de 92/58/EEG standaard.

Aangezien wij gespecialiseerd zijn in veiligheid, waken wij bij Seton over de conformiteit van ons aanbod met het reglement en de standaardisatie. Om u beter bij te kunnen staan, stelt Seton u een groot aanbod aan borden en pictogrammen voor conform de ISO 7010 standaard.

 

Het aanbod aan pictogrammen conform EN ISO 7010

 

Kies versies met of zonder officiële tekst, in meer dan 15 afmetingen en 2 materialen te verkrijgen. Ontdek het aanbod van Seton aan pictogrammen conform EN ISO 7010.

 

 

 

Vragen ?

 

Ik heb verschillende borden op mijn site staan : ben ik nog altijd conform ?
Borden die reeds werden geïnstalleerd en conform de 92/58/EEG richtlijn zijn, of conform een andere standaard die van toepassing is in een andere lidstaat van de Europese Unie en het equivalent is van de EN ISO 7010 (versie april 2013), blijven conform.

Mag men verschillende pictogrammen gebruiken voor hetzelfde gevaar of bericht ?
Hoewel deze vraag niet echt wordt beantwoord in het reglement, lijkt het logischer en veiliger om het behouden van eenheid als regel te gebruiken.

Ga ik al mijn borden op mijn site moeten vervangen ?
Als uw borden reeds werden geïnstalleerd en conform de 92/58/EEG richtlijn zijn, of conform een andere standaard die van toepassing is in een andere lidstaat van de Europese Unie en het equivalent is van de EN ISO 7010 (versie april 2013), dan bent u conform het reglement. Het decreet van 2 augustus 2013 daarentegen preciseert dat sinds 1 januari 2014 alle nieuw geïnstalleerde borden conform de EN ISO 7010 standaard moeten zijn.

Contacteer ons voor al uw andere vragen, onze specialisten staan klaar om u te helpen.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten