Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Handschoenen voor precisiewerk

Bepaalde opdrachten vereisen een uitstekende behendigheid van de arbeider, terwijl die tegelijkertijd het hoofd moet bieden aan reële risico's, voornamelijk van mechanische aard, die zijn veiligheid in gevaar brengen. Om op dit dilemma een antwoord te bieden, stelt Seton u een assortiment voor van handschoenen voor precisiewerk, voor een nauwkeurige taakuitvoering en een optimale handbescherming.

4 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Het voornaamste werktuig van de mens, namelijk de hand, verdient bijzondere aandacht. Eén op drie ongelukken met verwondingen aan de hand leidt immers tot een tijdelijke werkonderbreking. Desalniettemin is de bescherming van de handen op de werkplek één van de meest verwaarloosde. Sommigen beweren namelijk ten onrechte dat het dragen van veiligheidshandschoenen de behendigheid van de arbeider beperkt.

Om op deze tegenstelling een antwoord te bieden, stelt Seton u een gamma voor aan handschoenen voor precisiewerk, die een grote beweeglijkheid en een hoge mechanische weerstand combineren. Ze zijn onmisbaar bij al uw precisiewerk dat een goede handbescherming vereist tegen snedes, slijtage en scheurtjes. Gebruik deze veiligheidshandschoenen bij de montage van kleine stukken en electronische deeltjes, voornamelijk in de auto-industrie, of bij afwerkingswerken op een werf. Bepaalde modellen uit het gamma zijn bovendien voorzien van een slipvaste coating op de handpalm en de vingertoppen om een uitstekende grip te verzekeren bij allerlei handelingen.

In het kader van de Europese wetgeving moet het weerstandsniveau van veiligheidshandschoenen tegen de zogenaamde "mechanische" risico's (fysieke en mechanische agressies door aanvallen, snijwonden door snedes, doorboringen en scheurtjes) duidelijk worden aangegeven; het betreft de norm EN 388. Alle Seton-handschoenen voor precisiewerk beantwoorden aan deze norm zodat de kwalitiet en weerstand van uw uitrusting worden verzekerd.
In geval van een langdurig gebruik, kunt u best opteren van ademende handschoenen om ongemak door transpiratie te beperken.

Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

Herinner uw werknemers en bezoekers eraan dat het dragen van handschoenen voor precisiewerk verplicht is aan de hand van één van onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM .