Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 020 5883

Winkelwagentje (0)

Pictogrammen RoHS / WEEE

Het goedkeuren van de WEEE-richtlijn (AEEA) en de RoHS-richtlijn in februari 2003 heeft gezorgd voor een evolutie van het recyclingproces van elektrisch en elektronisch afval. Deze richtlijnen werden opgesteld om het afval van elektrische en elektronische apparatuur beter te verwerken. Om uw afgedankte apparatuur in te zamelen volstaat het om een AEEA- of RoHS-pictogram op een vuilnisbak te plaatsen, en daarin het afval te verzamelen. Seton stelt u hier haar verschillende pictogrammen voor.

8 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

De WEEE-richtlijn (Waste of Electrical and Electronic Equipment) of in het Nederlands AEEA-richtlijn (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur) heeft als doel om minstens 70% tot 85% (verschillende percentages voor verschillende productgroepen) van het elektrisch en elektronisch afval dat niet bij het normale afval terecht kan, in te zamelen en te recyclen.

De RoHs-richtlijn (Restriction of Hazardous Substances, ofwel Beperking van Gevaarlijke Stoffen) heeft als doel om het gebruik van 6 gevaarlijke stoffen te verminderen in de elektronische industrie. Deze stoffen zijn lood, kwik, cadmium, chroom, PBB's en PBDE's.

Seton raadt u aan om afvalbakken met RoHS-pictogrammen of AEAA-etiketten te beplakken, om het afval van uw elektrische en elektronische appartuur op een bewuste manier te kunnen recyclen.

Ontdek onze Containers om te gebruiken met deze pictogrammen.