Zelfklevende antisliptape en antislipstroken

Een van de gemakkelijkste oplossingen die helpen om val- en slippartijen te verminderen, zijn antisliptape en antislipstroken. U kunt de lengte van de strook zelf aanpassen met een schaar en bovendien kan u deze op bijna elk oppervlak bevestigen. Kies uit de verschillende soorten antisliptape: gekleurd, fotoluminescent...

39 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Filteren :
Materiaal  
Schurende deeltjes op flexibele beschermlaag(22)
Schurende deeltjes op gealuminiseerde beschermlaag(8)
Flexibele beschermlaag met reliëf(7)
Onderlaag polyethyleen met antislipdeeltjes van aluminiumoxide(1)
Siliciumkorrels + hars + polyester film(1)
Breedte  
100mm(12)
140mm(8)
150mm(23)
152mm(1)
20mm(3)
25mm(16)
300mm(2)
450mm(1)
50mm(24)
600mm(1)
610mm(2)
75mm(2)
76mm(2)
Fotoluminescentie  
Neen(33)
Ja(7)

FAQ


Waarvoor dient antisliptape?

Antisliptape en -stroken worden aangebracht op plaatsen die glad zijn en waar dus een gevaar op uitglijden en vallen bestaat. De tape verhoogt de grip en beperkt zo de kans op uitglijden.

Waarom is het belangrijk om antisliptape aan te brengen?

Valpartijen zijn de grootste oorzaak van werkongevallen. Vaak met (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid tot gevolg en dat kost uw bedrijf heel wat geld. Daarom wordt het sterk aanbevolen om hierop te anticiperen en de gepaste maatregelen te treffen.

Hoe werken deze producten?

Antislipproducten bestaan uit een beschermlaag met daarop schurende deeltjes. Dat zijn kleine korreltjes van een bepaalde grootte die in een bepaalde hoeveelheid verspreid zijn over het oppervlak van de tape. Die korreltjes creëren reliëf en zorgen zo voor extra grip en dus minder uitglijdgevaar.
Daarnaast helpt het ook als u de juiste Veiligheidsoverschoenen en antislip schoenovertrek draagt.

Keuzehulp


Het grootste onderscheid in deze categorie is tussen tape en stroken. Tape gebruikt u het best voor lange oppervlaktes, stroken zijn geschikt voor kortere afstanden.
Bovendien kunt u alle producten op maat snijden, dus u hebt de lengte volledig zelf onder controle. Wanneer u aan het knippen gaat, let er dan op dat u de hoeken van de strook afrondt. Afgeronde hoeken komen namelijk minder gemakkelijk los, aangezien er geen stof kan onder kruipen.

Daarnaast kunt u ook de sterkte van de antislipwerking kiezen. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid korrels zijn sommige producten geschikt om blootvoets over te wandelen en zijn andere producten bestand tegen doorgang van voertuigen.

Er zijn ook een aantal speciale producten, zoals fotoluminescente tape, antisliptape voor vochtige omgevingen, personaliseerbare tapes, antislipstroken voor oneffen oppervlakken etc.

Vergeet niet om de ondergrond goed voor te bereiden voor u de tapes aanbrengt. Het materiaal daarvoor vindt u onder onze producten voor Bevestiging van antislipmateriaal .

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten